Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 12 juli

Alkmaar 12-07-2004 - 16.44 uur

Babbeltruc om telefoonabonnementen
Alkmaar, maandag 12 juli 2004.
Bij de politie zijn diverse meldingen binnengekomen van mensen die slachtoffer zijn geworden van een nieuwe babbeltruc. Een glad verhaal om iemand voor bijv. 50,-- te bewegen op eigen naam telefoonabonnementen af te sluiten en de gratis telefoon(s) inclusief simkaart bij hem in te leveren. De goedgelovige persoon zou geen abonnementsrekeningen ontvangen en als dit onverhoopt wel het geval zou zijn, dan zou hij deze kunnen declareren. De praktijk is echter anders: een aantal mensen heeft inmiddels rekeningen van honderden euro's aan abonnement- en gesprekskosten ontvangen.

Deze situatie heeft zich diverse keren voorgedaan. De politie waarschuwt dan ook dat iedereen zélf verantwoordelijk is voor het afsluiten van telefoonabonnementen. En dus ook voor de rekeningen van het abonnement en de gesprekskosten die met dat toestel zijn gemaakt. Diverse, veelal jonge mensen zijn te goedgelovig geweest en hebben een abonnement afgesloten en de bijhorende (gratis) telefoon afgegeven.

Alcoholcontrole
Bergen, maandag 12 juli 2004.
Op maandagmorgen omstreeks 02.20 uur zag de politie een personenauto rijden op de van Blaaderenweg in Bergen. De bestuurder, een 32-jarige man uit Alkmaar, had daarbij de hele rijbaan nodig, waarbij hij ook af en toe de berm meenam. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 850 ug/l. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Alkmaar, maandag 12 juli 2004.
Op maandagmorgen omstreeks 05.50 uur werd een 46-jarige Alkmaarder in een personenauto gecontroleerd op de Urkstraat in zijn woonplaats. De man blies 485 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum. Hij kreeg een proces-verbaal.

Inbraak in winkel
Heerhugowaard, maandag 12 juli 2004.
Op maandagmorgen omstreeks 05.00 uur werd een racefiets ontvreemd vanuit de etalage van een rijwielzaak aan de Middenweg te Heerhugowaard. De daders kwamen bij de fiets door een stuk steen door het winkelraam te gooien. Hierdoor ontstond tevens schade aan diverse andere fietsen. De uit de etalage ontvreemdde fiets was een zilverkleurige Koga Miyata X-runner met een waarde van 2400.

Inbraken in auto's
Alkmaar, maandag 12 juli 2004.
In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in zes personenauto's. De auto's stonden geparkeerd in de afgesloten parkeergarage van een appartementencomplex op de hoek Muiderwaard - Noorderkade. Van alle auto's werd een raam vernield en werd de autoradio weggenomen.