(T.A.V.: redactie)

Titel: Central Point en De Lage Landen bieden MKB online financiering

CENTRAL POINT EUROPE B.V.
Rubriek: Economie
Datum en tijd: 12-07-2004 09:02

Central Point en De Lage Landen bieden het MKB online financiering

Central Point en De Lage Landen bieden MKB ondernemers een laagdrempelige online financiering voor hardware, business software en diensten.

Amstelveen, 12 juli 2004 - Vandaag starten Central Point Europe B.V. en De Lage Landen met het gezamenlijk aanbieden van een financieringsconstructie aan het MKB. Het gaat om een financiering met een looptijd van 36 maanden. Het minimum investeringsbedrag hoeft slechts
1.000 euro te bedragen en is gemakkelijk online af te sluiten.

MKB ondernemers hoeven met dit aanbod de aanschaf van benodigde hardware, business software en diensten niet meer voor te financieren. Zij betalen 36 maanden lang een vast maandbedrag. Er zijn geen extra financieringskosten. De spreiding van de investeringskosten heeft bovendien een positief effect op de cash flow. Daarnaast biedt de financiering de mogelijkheid om direct te investeren in een betere concurrentiepositie.

Hennie Meulensteen-Verberne, Divisie Vendor Finance Europa bij De Lage Landen International B.V.: 'Zo creëert de MKB ondernemer zelf de ruimte om te investeren. Hij hoeft geen aparte afspraak met de bank of een leasemaatschappij te maken over de financiering van de investering. Hij bespaart dus tijd'.

Sebastiaan Hooft, mede-eigenaar van Central Point: 'Wij haken aan bij de behoeftes van ondernemers binnen het MKB. We bieden hen niet alleen een oplossing om snel, voordelig en betrouwbaar hardware te bestellen. Uit ons eigen onderzoek onder 1.000 MKB ondernemers is gebleken dat wij er voor moeten zorgen dat zij ook in het huidige moeilijke economische klimaat moeten kunnen blijven investeren in nieuwe technologie. Wij stellen hen hiertoe op eenvoudige wijze in staat'.

Over De Lage Landen
De Lage Landen International B.V., onderdeel van de Rabobank Groep, is een internationale aanbieder van hoogwaardige activa financieringsproducten met haar hoofdkantoor in Eindhoven. De Lage Landen specialiseert zich internationaal in activafinanciering en Vendor Finance, en concentreert zich op de bedrijfstakken: Food & Agriculture, Healthcare, Office Equipment, Information Technology, Telecommunications, Materials Handling & Construction Equipment en Financial Institutions. In Nederland richt De Lage Landen zich op equipmentlease, ICT-lease, vendorlease, autolease, bedrijfswagenlease en consumer finance. De Lage Landen heeft kantoren en samenwerkingsverbanden in 22 landen en 2600 medewerkers. De twee belangrijkste internationale ratingbureaus Moody's en Standard & Poor's beoordelen de Rabobank als de meest kredietwaardige particuliere bank ter wereld. Meer informatie is te vinden op: www.delagelanden.com.

Over Central Point
Central Point Europe is een directe leverancier van computer producten aan het bedrijfsleven, universiteiten, overheid en individuele consumenten. Central Point Europe biedt een brede selectie van meer dan 100.000 merkartikelen uit een voorraad van meer dan 500 miljoen euro. Het hart van het bedrijf is het unieke direct-to-consumer business model. Door het uitschakelen van kostbare stappen in het distributieproces, samen met een efficiënt betalingssysteem en verkoopproces biedt het bedrijf klanten meer waar voor hun geld dan dat haar concurrenten doen. Meer informatie is te vinden op www.centralpoint.nl.