Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 12 juli 2004

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Maandagochtend stelden politiemensen van het district De Noordhoek, naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem, in een woning aan de Schiekade een onderzoek in. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij van zo'n 600 planten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Een 34-jarige Rotterdammer werd aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau.


* MAN AANGEHOUDEN NA VALSE MELDING
MAASSLUIS - Maandagmorgen werd een 38-jarige man uit Maassluis aangehouden nadat hij een valse melding had gedaan over een woningbrand in het Oleanderpark. Politie en brandweer gingen naar aanleiding van de melding naar de betreffende woning op de 5e etage van het flatgebouw. Er was echter geen sprake van brand. Hierop werd door de meldkamer van de Politie Rotterdam-Rijnmond een onderzoek ingesteld naar de melder van de zogenaamde brand. Dit onderzoek resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van de 38-jarige man uit Maassluis. Niet duidelijk werd waarom de man de valse melding deed. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Mogelijk worden ook de gemaakte kosten op hem verhaald.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
ROTTERDAM - Bij een aanrijding tussen een motor en een bestelauto, maandagmiddag omstreeks half vier op de Neckarweg, is de 50-jarige motorrijder afkomstig uit Hellevoetsluis om het leven gekomen. Een bestelauto kwam uit een uitrit van een bouwterrein en draaide de weg op. De motorrijder, die uit de richting van de Theemsweg naderde, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Als gevolg van de aanrijding raakte de motorrijder zeer ernstig gewond. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De 57-jarige bestuurder van de bestelauto, afkomstig uit Zuid-Beijerland raakte ook gewond. Hij werd overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van een melding over een waterlekkage, stelde de politie van het district Rotterdam-West zondagmiddag in een pand aan de Hofstedestraat een onderzoek in. Zij constateerde dat het water via de gevel uit het pand stroomde en dat er in het pand al een plafond naar beneden was gekomen. Ook de brandweer kwam ter plaatse. Op de bovenverdieping van het pand werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 550 hennepplanten. De hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij. De politie van het district Zuid trof zondagmiddag in een woning aan de Bas Jungeriusstraat een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aan, waar zo'n 500 planten stonden. De hennepplanten en de apparatuur werden in beslag genomen. Met de elektriciteit was geknoeid. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.


* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Maandagmorgen vroeg omstreeks kwart voor vier kreeg de politie van het district Zuid een melding van een inbraak in een pizzeria aan de Groenezoom. Aanrijdend naar de inbraak kregen politiemensen de signalementen door van twee mannen die na de inbraak waren weggelopen. Op de Groene Hilledijk werd één van de verdachten aangetroffen. Bij hem in de buurt lag een kassa en een plastic tasje met daarin blikjes frisdrank. De verdachte, een 34-jarige Rotterdammer, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie van het district Zuid stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.