Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


12 juli 2004


Onderwerp: man zwaar gewond bij brand


Een 46-jarige Apeldoorner is vanmiddag zwaar gewond geraakt bij een brand in een caravan aan de Broeklanderweg in Beemte Broekland (gemeente Apeldoorn). De man is inmiddels naar het brandwondencentrum in Beverwijk vervoerd en de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.


De brand werd even voor 13.00 uur via de alarmcentrale 112 gemeld en zou woeden in een stacaravan bij een boerenbedrijf. Het slachtoffer had kans gezien om uit de brandende caravan te komen en bewoners en bezoekers van de boerderij koelden het slachtoffer in afwachting van de komst van de ambulance en de brandweer.


Naast de ambulance werd ook de traumahelikopter opgeroepen en de arts hiervan heeft het slachtoffer "in slaap gebracht" zodat hij beter gestabiliseerd kon worden. Hierna is hij per ambulance in eerste instantie naar het Lukasziekenhuis in Apeldoorn vervoerd. Later op de middag is hij naar Beverwijk overgebracht.


De brand werd bestreden door de korpsen Beemte en Vaassen. De caravan brandde volledig uit en de technische recherche stelt een onderzoek naar de oorzaak van de brand in.


Voor de betrokkenen die eerste hulp hebben verleend is het Bureau Slachtofferhulp in kennis gesteld.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting, Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --