Gemeente Delfzijl

Persbericht

13-07-2004
Herziening bestemmingsplan 'Centrum-Lijnbaanstraat' voor bouw appartementencomplex

INFORMATIE

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten planologisch medewerking te verlenen aan het bouwplan van Acantus Vastgoed om een appartementencomplex op te richten aan de Lijnbaanstraat 26 t/m 62 te Delfzijl. Het complex omvat 19 huurappartementen. Op dit moment zijn deze gronden in gebruik als parkeerplaatsen. De gemeente wil graag dat er nieuwbouw in het centrum plaatsvindt. Daarom wordt voortvarend gewerkt aan de realisering van dit bouwplan. Eventuele bezwaren kunnen vertragend werken.

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Centrum, 2e herziening'. Het bouwplan is wel in overeenstemming met de partiële herziening van het bestemmingsplan
'Centrum-Lijnbaanstraat'. Om de bouw van het appartementencomplex mogelijk te kunnen maken, dient er vrijstelling te worden gegeven als omschreven in de artikelen 19, tweede lid en 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het bouwplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 15 juli tot en met 11 augustus 2004 voor een ieder, gedurende de openingstijden van de afdeling VROM, ter inzage in het gemeentehuis te Delfzijl.