Nighttown Rotterdam

DI 13.07 16 HORSEPOWER + support act (G)
(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

16 Horsepower in Nighttown. Donkere wolken pakken al samen boven het podium. De kleinzoon van de dominee komt binnenkort langs om hier zijn donderpreken af te steken. Luister en huiver.

Voorman David Eugene Edwards van de Amerikaanse band worstelt al sinds zijn jeugd met de streng religieuze opvoeding die hij thuis kreeg. Hij werd opgevoed door zijn grootouders, die tot de strenge Nazarener Kerk behoorden. Op zijn zeventiende jaar ontvluchtte Edwards dit milieu met zijn kersverse echtgenote.

Na vele omzwervingen startte hij in 1992 16 Horsepower in Denver. De rockband heeft een bezetting van multi-instrumentalisten, die de songs van de getormenteerde songwriter van een stemmig jasje voorzien. De Amerikaanse plattelandsmuziek is sterk in deze arrangementen verweven door het gebruik van staande bas, banjo en bandoneon. De tekstuele thema's van Edwards zijn duidelijk omlijnd: religie, onweer en vraagtekens. 16 Horsepower klassiekers als Low Estate en Secret South, die allen zeer goed ontvangen werden door de Nederlandse pers, laten dan ook een band horen die op de hielen wordt gezeten door de duivel. Zeker in de intieme zaal van Nighttown is deze band een live-aanrader!

DI 13.07 16 Horsepower + support act

Aanvang 20.00 uur
EUR 23,- excl. Lidmaatschap en voorverkoopkosten

Voorverkoop start binnenkort bij Ticket Service, Plato en Sounds in Rotterdam

www.nighttown.nl / www.16horsepower.com

Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke. T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl

---- --