Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 5 juli 2004
Referentie: F01-20/994/AtH

Toegankelijke informatie over internet en discriminatie

Gewoon zo! helpt verstandelijk gehandicapten eigen leven te bepalen

MEE Nederland en de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) presenteren dinsdag 13 juli om 10.30 uur in Maliebaan 71h in Utrecht twee nieuwe deeltjes in hun serie eenvoudig leesbare boekjes. De boekjes gaan over internet en over discriminatie. De serie Gewoon zo! is zo geschreven dat iedereen, ook mensen die problemen hebben met leren en lezen, er gebruik van kunnen maken.

Mensen met en zonder beperkingen hebben recht op begrijpelijke informatie. Helaas is veel informatie te moeilijk voor mensen die moeite hebben met lezen. Daarom hebben de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) en MEE Nederland het initiatief genomen tot de serie Gewoon zo!. In deze educatieve boekjes staat praktische informatie over alledaagse onderwerpen. De korte samenvattingen, handige tips en leerzame vragen helpen de lezers hun eigen leven te regelen.

De nieuwe deeltjes gaan over de mogelijkheden en gevaren van internet en over de kansen die de Wet Gelijke Behandeling biedt aan mensen met verstandelijke beperkingen.

Op 13 juli neemt William Westveer, van de belangenorganisatie van mensen met verstandelijke beperkingen LFB 'Onderling Sterk' de boekjes in ontvangst. Hij krijgt ze van Miriam Zegger, namens de directie van MEE Nederland en van Toine van de Roer, namens de directie van de FvO.

Pauline de Graaf, beleidsmedewerker non-discriminatie van de FvO, zal een korte toelichting geven op het recht op informatie van mensen met verstandelijke beperkingen. Na afloop is er een eenvoudige lunch, verzorgd door werkcentrum ZiZo.

De serie Gewoon zo! is te bestellen bij de Federatie van Ouderverenigingen in Utrecht en bij de MEE organisaties in het land. Kosten per deeltje: ^ 4,-; leden van ouderverenigingen betalen ^ 2,50 (excl. porto en handling).

De nieuwe boekjes zijn mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Ministerie van VWS en het Landelijk Bureau Toegankelijkheid (Drempels weg). De boekjes zijn geschreven door bureau Eenvoudig Communiceren en de vormgeving is van De Vormers.

___
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht