Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Opbouwen en afbreken in slechts twee werkdagen
Slimste woning van nederland verhuist

Op 13 juli verhuist de Slimste Woning van Nederland van Duiven naar Heerlen. In slechts twee dagen tijd wordt deze modelwoning afgebroken én opgebouwd. Een knap staaltje van Industrieel Flexibel en Demontabel bouwen. Het is de derde keer dat de Slimste Woning verhuist. Eerder stond het gebouw in Tilburg en Almere.

De Slimste Woning van Nederland - een initiatief van Stichting Smart Homes - toont het publiek de mogelijkheden van duurzaam materiaalgebruik, optimaal leefklimaat en energiebesparing en technologie (integratie van technologieën en diensten via huisnetwerken). Daarnaast laat het project de bijzondere eigenschappen zien van IFD-bouwen (Industrieel, Flexibel en Demontabel). Niet voor niets is De Meeuw Bouwsystemen één van de hoofdsponsors.

Een verhuizing als deze toont een aantal van de unieke aspecten van IFD-bouwen. De werkzaamheden starten op dinsdagochtend 13 juli in Duiven. Ruim een dag later (woensdagmiddag 14 juli) staat de woning volledig opgebouwd op het terrein van de Open Universiteit aan de Valkenburgerweg 177 in Heerlen. De snelle verhuizing is mogelijk omdat het hart van de woning wordt gevormd door De Meeuw MAX-21 units. Deze geprefabriceerde elementen zijn eenvoudig te demonteren en op een andere locatie op te bouwen.

Meer informatie over de Slimste Woning van Nederland vindt u op internet, www.smart-homes.nl. Wilt u meer weten over IFD-bouwen, ga dan naar www.demeeuw.com.



Ingezonden persbericht