Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: VERKENNINGEN DINSDAG 13 JULI 2004 VAN 20.00 TOT 21.00 OP 747AM

Geloven op een paar vierkante meter

Het lijkt niet eenvoudig om ruimte te vinden voor migrantenkerken in de Amsterdamse Bijlmer. Elf groeperingen die voor hun diensten een oud gebouw hadden gekraakt moeten er nu uit, om plaats te maken voor de Pinkstergemeente. Die op zijn beurt negen jaar lang huisde in een voormalige parkeergarage. SKIN, de koepel van migrantenkerken, stuurde vorige week een oproep aan de Tweede Kamer. De politiek zou zich meer moeten inzetten voor huisvesting.

Hoe staat het eigenlijk met islamitische groeperingen in Amsterdam Zuidoost? 'Verkenningen' wandelde door de Bijlmer en kwam terecht bij moslims die al zes jaar hun diensten houden in een klein flatje en nog altijd dromen van een eigen moskee.

Het vraaggesprek

Deze week te gast in Verkenningen Caroline de Fey en Najat Bochha van de Landelijke Vereniging van Anti Discriminatie Bureaus en meldpunten (LVADB). Vorige week werden de officiële cijfers gepresenteerd van de LVADB. Het aantal geregistreerde klachten over discriminatie laat een daling zien. Dit staat in nogal schril contrast met de verharding van het politiek-maatschappelijke klimaat voornamelijk rond de thema s integratie en islam. Een gesprek over onder andere het rapport, raps en antisemitisme.