Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 13-07-2004

Politie blijft controleren op gebruik alcohol in het verkeer EMMEN - In de nacht van maandag op dinsdag controleerden agenten de bestuurder van een auto toen deze over de Rondweg reed. De 29-jarige man uit Emmen had een alcoholpromillage van 0,9.

GIETEN - In de nacht van maandag op dinsdag controleerden agenten de bestuurder van een auto toen deze over de N34 reed. De 52-jarige bestuurder uit Gasselternijveen had een alcoholpromillage van 0,8. Hij kreeg een transactie aangeboden van 190.

Lekkende kraan veroorzaakt glad wegdek
EMMEN - Maandagmiddag reed een 25-jarige man uit Onstwedde als bestuurder van een mobiele hijskraan (30 tonner) vanaf de Lemzijde over de Houtweg, Rondweg en Phileas Foggstraat. In die laatste straat ontdekte hij dat hij olie verloor. Vooral bij kruisingen van voornoemde wegen was er olie op het wegdek terechtgekomen waardoor het spiegelglad werd. Enkele automobilisten gleden door bij het remmen hetgeen overigens niet tot ongevallen of verkeersgevaarlijke situaties leidde voor zover bekend bij de politie. Medewerkers van gemeente en brandweer hebben het wegdek gereinigd en waren hier enkele uren zoet mee. De kraan is van een bedrijf uit Franeker.

Jeugdige fietsendieven aangehouden
ZUIDLAREN - Maandagmiddag zag een getuige dat in een bos achter de Hoofdlaan twee knapen bezig waren het slot van een fiets door te zagen. Zij bekenden de fiets even tevoren gestolen te hebben. De man waarschuwde de politie die de beide knapen heeft aangehouden. De jongens (15 en 17 jaar en woonachtig in Zuidlaren en Haren) bekenden de fiets gestolen te hebben in het centrum van Zuidlaren. Zij gaan het HALT-traject in.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 15 juli 16.30 uur. Tel. 0592-361294 of 06 53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl