Stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht 13-07-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 juli een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder vanaf de parkeergarage aan de Springweg in de richting van de Mariaplaats rijden. De man kreeg een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de 35-jarige bestuurder uit s-Gravenhage te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 300 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur werd de man naar huis gestuurd.

Man aangehouden voor openbreken parkeermeters

UTRECHT - Maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij op de Noorderstraat parkeermeters aan het openbreken was.

De politie werd door getuigen gebeld met de melding dat een man parkeermeters aan het openbreken was. Ter plaatse trof de politie niemand meer aan. Getuigen gaven de politie een signalement van de verdachte. Hierop werd de 52-jarige verdachte uit Utrecht alsnog op de Noorderbrug aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Laagvliegers

UTRECHT Op zondag 11 juli verkeerden een groepje motorrijders kennelijk in de veronderstelling dat zij op een circuit reden.

In de middag hield de politie met een radarauto een snelheidscontrole op de Cartesiusweg, waar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt. Tot verbazing van de bemanning kwam een groepje van vijf motorrijders met een ongelooflijke snelheid voorbij razen. De voorste motorrijder had de meeste haast en was kennelijk levensmoe: hij reed met een (al gecorrigeerde) snelheid van 150 km/u en deed dat nota bene alleen op zijn achterwiel. Zijn vier kompanen deden qua snelheid niet veel voor hem onder: zij reden tussen de 143 en de 148 km/u.

Het was niet mogelijk het haastige vijftal staande te houden. Zij hadden echter de pech op de gevoelige plaat te zijn vastgelegd en mogen zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.