Time : 9:58:54 AM
Date : Tuesday, July 13, 2004
Sender Name: Kemin Europa NV

Kemin breidt uit in Zuid Afrika - Kemin neemt Feedad (SA) (Pty) Ltdover

HERENTALS - Kemin Europa, fabrikant van nutricines voor dierenvoeding, start produktie op in Johannesburg, Zuid Afrika.

Verzekeren van voedselveiligheid door het voorkomen van Salmonella en schimmels in veevoeders, enzymen voor het verhogen van de beschikbare voedingsstoffen uit deze voeders, antioxidanten voor het stabiliseren van plantaardige vetten en oliën en natuurlijke pigmenten voor eierdooiers. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van het Total Nutrition programma dat Kemin Europa sedert enkele jaren aanbiedt aan de veevoederindustrie in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Al de producten die onderdeel uitmaken van dit programma werden tot op heden gefabriceerd in Herentals.

Afgevaardigd bestuurder van Kemin Europa N.V., Dr. John Springate verheugt zich de succesvolle uitbreiding in Zuid Afrika te kunnen meedelen en ziet de ovename als een eerste stap in het aanbieden van competitieve nutritionele oplossingen voor de productie van veilig en gezond vlees, melk en eieren op het Afrikaanse continent. Met zijn Total Nutrition programma verzekert Kemin zich alvast van een sterke start in Afrika.

Worldwide President Dr. Chris Nelson benadrukte tijdens een recent bezoek aan Zuid Afrika het belang van de Afrikaanse markt voor het realiseren van de ambitieuze visie van zijn bedrijf, namelijk elke dag de helft van de wereldbevolking te bereiken met Kemin producten.

Kemin Europa N.V. in Herentals is het Europese hoofdkantoor van Kemin Industries, een Amerikaans familiebedrijf dat meer dan 40 jaar ervaring heeft op het gebied van onderzoek en productontwikkeling in de veevoederindustrie. Kemin Europa is ISO en AIB gecertificeerd en streeft er uiteraard naar dezelfde hoge kwaliteitseisen te implementeren in de fabriek in Zuid Afrika. Kemin is ervan overtuigd met zijn Total Nutrition programma een belangrijke bijdrage te leveren aan de voedselveiligheid en de voedselvoorziening in Zuid Afrika en omliggende landen.

Afgevaardigd bestuurder, Dr. John Springate verzekert dat het overnemen van de fabriek in Johannesburg enkel een positieve invloed zal hebben op de werkgelegenheid in Herentals.

URL: http://www.kemin.com