Titel: Halfjaarcijfers Audax - Audax consolideert resultaat 2003

AUDAX
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 13-07-2004 10:10

Audax heeft haar eerste halfjaar afgesloten met een resultaat, dat geheel in lijn ligt met het uitstekende resultaat over 2003 ondanks een sterke negatieve algemene economische ontwikkeling. De netto handelsomzet steeg met bijna 2% van EUR 116 tot EUR 118 miljoen. Het bijbehorende bedrijfsresultaat was gelijk aan dat van het eerste halfjaar 2003 en kwam uit op EUR 7 miljoen.

De groothandelsactiviteiten in tijdschriften en kranten leverden iets van hun omzet in. Er werden minder Partworks gelanceerd en de omzet in particuliere verkoopbladen liep terug door een verschuiving naar het internet. Deze teruggang werd gecompenseerd door extra omzetten bij Van Ditmar Boeken (o.a. import van buitenlandse boeken) en de ruim 80 AKO-winkels. De uitgeefactiviteiten bleven op gelijk niveau. Tevens nam de logistieke dienstverlening toe. De verandering van de omzetmix resul-teerde in een extra bruto winst, welke de gestegen kosten (met name de loonkosten) kon compenseren.

Carel Bikkers, voorzitter Audax Hoofddirectie, verwacht voor het gehele jaar 2004, zeker nu er nog geen herstel is in de detailhandelsverkopen en de verbetering van de economie nog niet doorzet, een resultaatsvermindering van circa 10% ten opzichte van het meer dan optimale resultaat over 2003.

Audax is een veelzijdige organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met het uitgeven en verspreiden van media- en aanverwante producten. Vanuit het Audax-complex in Gilze worden wekelijks circa drie miljoen exemplaren tijdschriften, Nederlandse en buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen verzonden.

(einde persbericht)