Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 13 juli 2004

(


Hillegom Brandonderzoek

Uit het technische onderzoek naar de autobrand van zaterdag 10 juli op de Ammerzoden is niet gebleken of de brand een technische oorzaak heeft danwel sprake is van brandstichting. De auto brandde geheel uit.


Leiden Diefstal mobiele telefoon

Op maandag 12 juli omstreeks 03.30 uur werd een 25-jarige man uit Leiden op de Vrouwenkerksteeg beroofd van zijn mobiele telefoon. Er kwam een man op hem toegelopen die hem naar de tijd vroeg. Op het moment dat de man op zijn mobiele telefoon wilde kijken voor de tijd werd deze door de verdachte uit zijn hand gepakt. Hierop is de man met de fiets in de richting Caecilliastraat gereden.


Leiden Jongen onder bus

Op maandag 12 juli omstreeks 20.55 uur heeft er op het Alexandrine Tinneplein een aanrijding plaatsgevonden tussen een bus en een jongen. Op het moment dat de 50-jarige buschauffeur uit Katwijk de parkeerplaats afwilde rijden kwam een groepje jongens naar de bus gelopen. Een van de jongens liep via de voorkant van de bus, om de bus heen waarna hij door nog onbekende oorzaak met zijn linkervoet onder het linkerachterwiel van de bus terecht. De jongen werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Zij identiteit is bij de politie nog niet bekend.

Alphen aan den Rijn Brandonderzoek
De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de autobrand van zondag 11 juli op de Herenhof. De brand is ontstaan door vermoedelijk een technische oorzaak. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. De gehele voorzijde van de auto brandde uit.


Alphen aan den Rijn Diefstal GSM

Op maandag 12 juli omstreeks 15.25 uur liep een 37-jarige man uit Alphen aan den Rijn langs het fietspad aan het Dijkslootpad. Op het moment dat hij liep te bellen kwam hem een man op een bromfiets tegemoet. Op het moment dat de bromfietster passeerde, griste de bestuurder de telefoon uit de hand van het slachtoffer. Hierop reed de bromfietser weg richting tunnel onder de Eisenhouwersingel.


Leiderdorp Rijden onder invloed

Op maandag 12 juli omstreeks 19.55 uur controleerde de politie een 39-jarige bestuurder uit Zeist. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 315 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.


Leiderdorp Rijden onder invloed

Op maandag 12 juli omstreeks 1915 uur controleerde de politie op de Zijldijk een 33-jarige bestuurder uit Leiden. De man bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 415 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Zoeterwoude Onderzoek naar mishandeling
De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 23-jarige man uit Hazerswoude-dorp. Op zondag 11 juli sprak de man omstreeks 23.15 uur een groep van acht jongeren aan op de Weipoortseweg nadat ze wegmarkeringen over de weg gooiden. De jongeren van ongeveer 16 á 17 jaar begonnen hierop te schelden. De man weet niet wat er vervolgens is gebeurd. Duidelijk is dat hij enige tijd bewusteloos is geweest. Toen hij weer bijkwam werd hij aangesproken door een man die hem even naar zijn woning nam in de omgeving. De man heeft hem vervolgens naar huis gebracht. De Hazerswoudenaar liep een hersenschudding op, meerdere kneuzingen in het gezicht, schaafwonden en tanden door de lip. Hij heeft zich de volgende dag onder behandeling gesteld van een huisarts. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844.


Schoonhoven Aanhouding

De politie heeft zondag 11 juli een 24-jarige man uit Schoonhoven aangehouden op verdenking van mishandeling, bedreiging, afpersing en rijden onder invloed. Twee 17-jarige jongens uit Bergambacht wilden in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 juli, nadat ze uit waren geweest in Schoonhoven, teruggaan naar hun woonplaats Bergambacht. De 24-jarige verdachte bood aan ze voor 15 euro terug te brengen met de auto. Eenmaal in de auto reed de man regelmatig tegen paaltjes aan en op de verkeerde weghelft. Toen de auto tijdens de rit even stopte en de twee jongens uit wilden stappen, pakte hij een van beide bij de keel en dwong hen weer in te stappen. Hij bedreigde de twee jongens en zei voor de rit 50 euro te willen hebben. Toen de jongens aangaven dat ze niet zo veel geld bij zich hadden is hij met ze naar een pinautomaat gereden en heeft één van hen gedwongen geld op te nemen. Deze jongen heeft de verdachte vervolgens geld gegeven waarop ze beiden zijn weggerend. De verdachte kreeg echter één van hen te pakken waarop hij hem heeft mishandeld en hem heeft meegenomen naar de auto die in de Buys Ballotsingel geparkeerd stond. Inmiddels had de andere jongen een voorbijganger aangesproken waarna de politie werd gewaarschuwd die de verdachte daar heeft aangehouden. De verdachte weigerde mee te werken aan een blaastest. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor bedreiging, mishandeling, afpersing en rijden onder invloed. De verdachte wordt op woensdag 14 juli voorgeleid bij de rechter-commissaris.


Gouda Rijden onder invloed

Op dinsdag 13 juli omstreeks 01.25 uur controleerde de politie op de Schoonhovenseweg een 49-jarige bestuurder uit Stolwijk. Bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 555 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --