DATA4S

Rabobank bestrijdt witwassen met DATA4s technologie

Rabobank tekent een contract voor de implementatie van PINPOINT AML technologie voor de Nederlandse aangesloten banken.

Leuven (België), 13 juli 2004 - Rabobank, de grootste Nederlandse retail bank heeft een contract getekend voor de implementatie van de PINPOINT anti-witwas technologie van DATA4s voor het monitoren van rekening- en klant data, de analyse van betalingsverkeer en het checken tegen zogenaamde zwarte lijsten. Het systeem zal door alle 321 aangesloten banken gebruikt worden ten behoeve van 9 miljoen privé en zakelijke Rabobank rekeningen in Nederland.

De heer Harrie de Poot, Hoofd Producten Betalen en Sparen en opdrachtgever voor het project stelt: 'Voor een AAA-rated bank als Rabobank is een goede reputatie een kostbaar bezit. Daarom hechten wij zeer veel belang aan het het actief implementeren en naleven van 'anti-money laundering' regelgeving bij alle betalingsproducten. We hebben gekozen voor Data4s als technologiepartner voor het screenen van betalingen, rekeningen en klantendata vanwege hun interessante en toekomstgerichte concept dat perfect past binnen onze betalingsomgeving en visie. Vooral het feit dat zij in staat bleken op uitstekende wijze een verbinding te maken naar onze real-time transactie processing omgeving is van groot belang. Tenslotte beschikt Data4s over een jong en enthousiast team dat ons op constructieve wijze assisteert in het omgaan met de vele uitdagingen op het gebied van fraude en AML'.

Herman Verrelst, Algemeen Directeur van DATA4s voegt toe; 'Rabobank's beslissing om met ons in zee te gaan na een langdurige en grondige selectieprocedure is een bevestiging van de strategische richting die we ingeslagen hebben met onze PINPOINT producten, zowel op het gebied van technologie, als in de business functionaliteit die het system biedt voor grote en complexe financiële dienstverleners.'


- einde bericht -

About DATA4s
DATA4s provides end-to-end risk management solutions to the financial services and telecommunication industries. The PINPOINT Risk Management Solution suite enables DATA4s' international clients to quickly gain insight into their customer and business activities, through the aid of both batch and real-time transaction and account monitoring, in order to deter fraudulent and suspicious activities and minimize risks. In the financial services arena, PINPOINT addresses, amongst others, Credit card fraud, ATM/Debit card fraud, Money laundering & Terrorist Financing, and Internal fraud. In the telecommunication services arena, PINPOINT addresses typically Early bad debt detection, Subscription fraud, Dealer fraud, and Revenue Assurance. DATA4s operates from its offices in Leuven (Belgium) and London (UK) supporting clients like KBC, New York Clearing House, Base and Visa Europe.

For more information:

DATA4s NV
Conny Dorrestijn
Technologielaan 11
B-3001 Heverlee-Leuven
T +32 16 387 880
M +31 651 067 201
conny.dorrestijn@data4s.com

13 jul 04 10:35