OMS INTERNATIONAL


CAP factuurstandaard gereed:
Elektronische facturering voor Europese auto-onderdelenfabrikanten

Het Nederlandse IT bedrijf OMS International heeft het voor elkaar gekregen om voor het verzenden van een factuur binnen Europa een eenduidig elektronisch standaardbericht voor de auto-onderdelenbranche te maken. Vanaf vandaag is het dan ook mogelijk voor auto-onderdelenfabrikanten in heel Europa om elektronische facturen naar hun afnemers te versturen. Dit levert een aanzienlijke tijdswinst en kostenbesparing op in de administratieve verwerking. Het ontwikkelen van deze factuurstandaard was complex en heeft enkele maanden in beslag genomen. Op het gebied van facturen is er namelijk veel uiteenlopende nationale regelgeving in de diverse Europese lidstaten. Bijvoorbeeld op het gebied van de BTW verplichting en de rapportagevorm.

CAP-standaard
Het ontwikkelde factuurbericht maakt deel uit van de CAP (Common Aftermarket Protocol) standaard. Hierbij zorgt de ebXML opmaaktaal ervoor dat de verzending van de berichten zoals facturen, orders en orderbevestigingen via Internet mogelijk is. Hierdoor zijn minder investeringen in communicatiesystemen nodig en is een beperkte ICT kennis al voldoende om met CAP te kunnen werken. Door op een eenduidige manier met elkaar te communiceren doen taalverschillen er niet meer toe en maakt het niet meer uit in welk land de business partners zich bevinden. Ook kunnen de berichten geïntegreerd worden verwerkt zodat organisaties fors kunnen besparen op kosten en tijd. De CAP standaard is een initiatief van 33 auto-onderdelen producenten en 4 internationale inkoopgroepen.

Testserver
Bedrijven kunnen het standaard factuurbericht online testen in hun eigen bedrijfsomgeving via de CAP testserver. Dit versnelt de daadwerkelijke implementatie binnen het bedrijfsproces.

EINDE BERICHT