Politie Zuid-Holland-Zuid

13/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

13-07-2004 - Persberichten District II

AUTODIEF AANGEHOUDEN
NIEUW-LEKKERLAND- Omstreeks 12.20 reden twee agenten over de carpoolplaats A15-N34 toen zij een verdachte auto zagen staan, met daarin een bekende van de politie een 42-jarige man uit Dordrecht. De auto reed net weg van de carpoolplaats. De agenten besloten de auto toch maar eens te volgen. Agenten in burger namen de achtervolging op de Schoonenburgweg over. Zij zagen het voertuig geparkeerd staan bij de begraafplaats. Zij gingen onopvallend staan om de auto in de gaten te houden. Ineens zagen zij dat de man naast de 42-jarige, een 34-jarige man uit Dordrecht, de auto uitstapte en een ruit van een geparkeerde auto naast hen intikte. Het voorgevoel werd bevestigd en de mannen zijn aangehouden voor ze iets konden stelen. Ze zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

RADARSNELHEIDSCONTROLE
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op 12 juli tussen 7.50 en 10.00 uur is op de Rivierdijk een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 273 passerende voertuigen reden er 76 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 87 kilometer per uur.

ACTIE ZAKKENROLLERS
GORINCHEM - Maandagmorgen 12 juli heeft de GPF Gorinchem een ludieke actie gehouden om bezoekers van de plaatselijke markt te wijzen op de gevaren van zakkenrollers. In de afgelopen weken waren gemiddeld vijf bezoekers per marktdag gerold van hun portemonnee, ondanks extra toezicht op de markt. Het bleek dat veel mensen redelijk achteloos omgaan met hun portomonnee, reden voor de GPF om een preventieve actie op te zetten. De bezoekers werden aangesproken door politiemedewerkers, met de vraag waar zij hun portomonnee bewaren. Veel mensen bleken de portomonnee te bewaren om een plaats die voor zakkenrollers makkelijk te bereiken is, zoals bovenop de boodschappen, in een openstaande (jas)zak en dergelijke.

Mensen kregen ook tips hoe zij hun portomonnee veilig weg konden bergen. Daarnaast stopten politiemedewerkers ongezien briefjes in opstaande tassen met de tekst 'Deze keer hebben we er wat in gestopt. De volgende keer kan iemand er ook iets uithalen.'. De meeste marktbezoekers reageerden positief op de actie. Desondanks maakte één brutale zakkenroller van de gelegenheid gebruik om een vrouwelijke bezoeker van haar portomonnee te bestelen.

INBREKER OVERLOPEN
SLIEDRECHT- Een inbreker is overlopen door een medewerker van een beveiligingsbedrijf. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 13 juli 2004, omstreeks 00.05 uur, bij een bedrijf aan de Blankenstraat. De inbreker ging er vandoor op een scooter. De medewerker van het beveiligingsbedrijf raakte de scooter kwijt nadat hij bij het geluidsscherm de Werenbuurt inreed. Ondanks een zoekactie in de wijk wist de inbreker te ontkomen. De inbreker was bij het bedrijf binnengekomen na het vernielen van een rolluik en een ruit. Buiten troffen politieagenten twee computers en een flatscreen aan die waren klaargezet om mee te nemen.
De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

LOOD
SLIEDRECHT- Een 50 jarige man uit Sliedrecht is aangehouden wegens diefstal van lood. Dit gebeurde op maandagavond, 12 juli 2004, omstreeks 23.25 uur in de Havenstraat. De man was bezig lood van sloopwoningen te halen. In de kofferbak van zijn auto troffen politieagenten een behoorlijke hoeveelheid lood aan. De verdachte verklaarde dat hij het lood wilde omsmelten om te gebruiken als vislood. Hij is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.