Politie Zuid-Holland-Zuid

13/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

13-07-2004 - Persberichten District I

GEDUWD EN BEDREIGD
DORDRECHT- Op het Stationsplein is op maandagochtend, 12 juli 2004, omstreeks 11.30 uur een 53-jarige perronopzichter uit Dordrecht geduwd en bedreigd. Dit gebeurde omdat een 33-jarige man uit Dordrecht de trein had gemist. Hij uitte zijn woedde tegen de perronopzichter. Deze nam contact op met de politie en de man kon kort daarna aangehouden worden in de binnenstad van Dordrecht.

ZAKKENROLLEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- Een 88-jarige man uit Dordrecht is op de parkeerplaats van de Matthuis Balenstraat op maandagochtend, 12 juli 2004, rond 11.30 beroofd van een envelop met 900 euro. Hij liep uit de bank in de richting van zijn auto toen hij werd aangesproken door twee meisjes. Een van de meisjes wees naar de grond want daar lagen wat munten bij de auto. De man raapte de munten, bukkend uit zijn portier op en bedankte de meisjes. Thuis was de envelop weg. De zoon van de man heeft het hele huis doorzocht want misschien was de man de envelop daar kwijtgeraakt. De politie vraagt getuigen zich te melden wanneer zij wat gezien hebben via 0900-8844 (lokaal tarief). De meisjes droegen hoofddoekjes wist de man zich nog te herinneren.

KOPER GESTOLEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Aan de Laan van Welhorst zijn op maandag 12 juli 2004, tussen 02.00 uur en 06.00 uur koper en gereedschappen gestolen. Onbekenden kwamen binnen via het toegangshek en namen koperen buizen en gereedschappen uit 3 containers mee. Op het bouwterrein werden eveneens aan 2 huizen vernielingen gepleegd.

HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op de Rietlaan zijn in dezelfde nacht uit 30 aangelegde woningen koperen buizen gestolen, tevens zijn er van 40 woningen koperen buizen gestolen, deze lagen klaar voor plaatsing.

TASJESROOF
DORDRECHT- Een 46 jarige vrouw uit Maasdam is van haar tas beroofd. Dit gebeurde op maandagmiddag, 12 juli 2004, omstreeks 17.45 uur, in de Johan de Wittstraat ter hoogte van de VVV. De vrouw liep op het trottoir richting het station. Ze hoorde een bromscooter achter zich en op hetzelfde moment werd haar tas van haar schouder getrokken. Op de bromscooter zat een man die er vervolgens met haar tas vandoor ging in de richting van de Dokweg. In de tas zaten naast een klein geldbedrag, een rijbewijs en een bankpasje.

LASERPATROL
DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten 24 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandagavond, 12 juli 2004, op de Merwedestraat en de Provincialeweg. In totaal werden 490 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring mee.

GESTOLEN BROMFIETS
ZWIJNDRECHT- Een 19 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 13 juli 2004, omstreeks 02.45 uur, op de Brugweg. Politieagenten zagen de man rijden zonder licht en zonder helm. Tijdens controle bleek dat de bromfiets als gestolen gesignaleerd stond. De verdachte is ingesloten. Hij verklaarde dat hij de bromfiets geleend had van een vriend. De politie stelt een onderzoek in.

VERNIELING VERKEERSLICHTEN
DORDRECHT- Drie jongens van 15 en twee keer 16 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens vernieling van verkeerslichten. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 13 juli 2004, omstreeks 05.00 uur. Een alerte getuige meldde de politie dat het drietal vernielingen pleegden aan verkeerslichten aan de Spuiweg, de Singel en de Kilwijkstraat. Agenten constateerden inderdaad vernielingen en hielden de drie jongens aan. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.