Ingezonden persbericht


Persbericht

TEMTEC ONDERSTEUNT MICHELIN DIVISIE MET PERFORMANCE MANAGEMENT

Michelin installeert Temtec's Executive Viewer binnen belangrijke divisie om te voldoen aan de rapportage en belangrijke analysebehoeften

's-Hertogenbosch - 13 juli 2004 -- Michelin's Europese divisie Bandenvervanging Personenauto's en Bestelauto's heeft Temtec's Executive Viewer gekozen om in te zetten binnen de verkoop- en marketingafdeling. Temtec is een belangrijke aanbieder van intuïtieve self-service analyse- en rapportagesoftware voor business intelligence. Dankzij Temtec's Executive Viewer hebben de Michelin-medewerkers direct toegang tot bedrijfsgegevens waardoor de planning, voorbereiding en gedetailleerde analyse effectief mogelijk is.

Inzet voor meer dan 100 verkoopmedewerkers

Michelin integreert Executive Viewer in haar Intranet zodat het mogelijk is om gegevens binnen de Hyperion Essbase database te bekijken en te analyseren. De oplossing zal - onder beheer van de financiële afdeling - worden gebruikt door meer dan honderd verkoopmedewerkers binnen het Europese hoofdkantoor in Frankrijk en alle Europese vestigingen.

Executive Viewer biedt de ideale oplossing voor activiteitenbeheer waarbij de verkooporganisatie voor ad-hoc rapportage en gedetailleerde analyse beschikt over gebruiksvriendelijke schermen en snelle toegang tot de informatie. Het heeft een groot gebruiksgemak waardoor verkoopteams de prestaties van de divisie op de juiste manier kunnen analyseren en op basis daarvan snel beslissingen kunnen nemen.

Groot gebruiksgemak voor niet-technische medewerkers

"Omdat we gebruik maken van het Hyperion Planning decision-making platform voor het ontwikkelen en plannen", vertelt Michel Dain, Financial Reporting Manager van de Michelin divisie, "hebben we de huidige aanbieders van softwaremogelijkheden bekeken die een toegevoegde waarde boden op het gebied van analyse en rapportage op meerdere niveaus. We hebben voor Temtec's Executive Viewer gekozen omdat het zeer eenvoudig te gebruiken is door niet-technische medewerkers en snel in gebruik is te nemen."

Gebruikers kunnen met Temtec's Executive Viewer:

* Actuele verkoopcijfers bekijken, zowel gegevens tonen op totaalniveau (per merk, per klant) als op een meer gedetailleerd niveau.


* Cijfers analyseren gerelateerd aan doelstelling en planning.


* Eenvoudig nieuwe rapporten genereren.


* Analyses in Excel opnemen met behoud van de details van de gegevens en het formaat.

Doelstellingen bereiken

Volgens Dain was het voor het succesvol afronden van het project essentieel dat de oplossing geïntegreerd kon worden binnen de systemen van Michelin's kantooromgeving. "Onze niet-technische gebruikers - die voorheen met Excel werkten - moeten zich op hun gemak voelen als zij analyses uitvoeren. Onze doelstelling is", aldus Dain, "om de tijd voor analyse en planning duidelijk terug te brengen; we zijn er zeker van dat Executive Viewer ons in staat stelt die doelstelling te behalen."

Alan Parker, Sales en Marketing Director van Temtec verduidelijkt dat Executive Viewer de verkoopmedewerkers en de financiële afdeling van Michelin extra inzicht biedt in hun professionele gebied. "Zij hebben direct toegang tot de informatie die nodig is. De mogelijkheden om analyses uit te voeren en snel en eenvoudig rapporten te genereren, betekent dat zij niet alleen de winstgevendheid van de Michelin divisie kunnen meten, maar ook de prestaties kunnen verbeteren."

Temtec Europe B.V., Postbus 3010, 5203 DA, 's-Hertogenbosch.

Tel.: 073 - 6460200, fax: 073 - 6460209, e-mail: info@temtec.com

Over Temtec

Temtec - een van oorsprong Nederlandse onderneming - is een wereldwijde leverancier van self-service analyse- en rapportagesoftware. Temtec zorgt ervoor dat gebruikers zonder specifieke technische achtergrond zeer snel bedrijfskritische informatie kunnen analyseren om gefundeerde beslissingen te nemen. Het belangrijkste product van Temtec, Executive Viewer, is ontwikkeld om de gebruiker optimale toegang te geven tot informatie die is opgeslagen in multi-dimensionale OLAP-databases. Executive Viewer is als OLAP-browser te gebruiken voor de volgende databases: Microsoft Analysis Services, Hyperion Essbase, IBM DB2 OLAP Server, Applix TM1 en SAP Business Warehouse. Temtec is een Microsoft Gold Certified partner en een voorkeurspartner van Hyperion. De onderneming heeft een wereldwijd klanten bestand van meer dan 25.000 gebruikers verdeeld over ruim 250 organisaties in 50 landen. Temtec heeft locaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten en biedt professionele ondersteuning in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands. Meer informatie en een live demonstratie van Executive Viewer zijn te vinden op www.temtec.com

Voor redactionele informatie (Ref.: PB0204):

Influx PR - Jakob Brons - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: jakob@influx-pr.com