Endemol Entertainment

Hilversum, 13 juli 2004

Ed Sharples nieuwe Endemol Director of Sales Zuidoost-Azië

Endemol heeft Ed Sharples benoemd met als doel haar activiteiten in de Zuidoost Aziatische markt uit te breiden. Per 1 juli jl. vertegenwoordigt de voormalig Directeur van Zeal TV, Endemol in Bangkok en omstreken. Sharples zal rapporteren aan Executive Director of Creativity, Programming & Licensing Mike Morley.

Endemol s expansiestrategie richt zich op het verkrijgen van een sleutelpositie in s werelds grootste televisiemarkten, tot dusver resulterend in meer dan 40 vestigingen in 23 landen. Na recente ontwikkelingen in Latijns Amerika, Oost Europa en het Midden Oosten, wil Endemol nu Azië veroveren.

Sharples is geen vreemde voor Endemol. Van 1998 tot 2000 was hij International Program Director bij Endemol UK en sinds het begin van dit jaar was hij Freelance Consultant bij Endemol International. Ed is, naast een enorme professional, zeer ervaren in de Aziatische markt. Hij gaat langdurige relaties opbouwen met zenders en adverteerders. Met onze catalogus van meer dan 800 formats en een aantal fantastische ideeën onderweg van het onlangs opgerichte Global Creative Team, zijn we van plan sterk in die markt te investeren en een belangrijke speler in dat deel van de wereld te worden , zegt Mike Morley over de benoeming.

Sharples voegt toe: Ik heb een sterke band met Endemol en verwacht er veel van haar formatcatalogus naar de snelst groeiende markt ter wereld te brengen. Zuidoost Azië heeft grote behoefte aan kwaliteitstelevisie, reality formats en interactieve applicaties. Zonder enige twijfel liggen hier grote kansen voor ons.

Ed Sharples werkt al meer dan twaalf jaar in de internationale TV industrie. Van 1992 ot 1994 was hij Senior Producer bij MTV Asia en van 1994 tot 1998 Deputy General Manager voor Channel Music Networks SE Asia. Na twee jaar Endemol UK, startte hij in 2000 het productiebedrijf Zeal TV en was daar Director of International TV tot januari 2004.


_______________



Endemol Entertainment