Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 juli 2004

Rijden onder invloed

Rijgedrag valt op, ademanalyse 0.75 promille

Almelo - Vriezenveen

Dinsdagmorgen 13 juli om ongeveer 00.05 uur stonden surveillerende politiemensen langs de kant van de Vriezenveenseweg in Almelo. Op dat moment passeerde hen een automobilist die luid claxonneerde. Hierop zijn de politiemensen ingestapt en achter de man aangereden. Op de Schout Doddestraat in Vriezenveen werd hij aan de kant gezet en alcoholgebruik bleek. De bestuurder, een 43 jr. Almeloer, werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0.75 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-086927)

Aanrijding met letsel

Kop staart aanrijdding, twee gewonden naar het ziekenhuis

Reutum

Maandagmiddag 12 juli omstreeks 17.30 uur vond op de Jan van Arkelweg in Reutum een kop staart aanrijding plaats. Twee gewonden moesten door een ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Ongeveer vijf voertuigen stonden te wachten op de Jan van Arkelweg om linksaf een inrit van een camping in te rijden. Een 36 jr. automobilist uit Losser zag de wachtende rij voertuigen te laat en reed achterop de achterste auto van de rij. Hierin zaten een 71 jr. automobilist uit Enschede en zijn 73 jr. echtgenote. Deze laatste twee zijn met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in hun woonplaats. (bps: 04-086839)

Rijden onder invloed

Automobilist met 0.9 promille achter het stuur van zijn auto

Losser

Dinsdagmorgen 13 juli omstreeks 02.15 uur wordt op de Gronausestraat in Losser een 60 jr. automobilist uit Enschede gecontroleerd. Alcoholgebruik blijkt en de bestuurder is aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 0.9 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-086946)

Jeugdige fietsendief aangehouden

Jongen van 14 probeert fiets te stelen en wordt aangehouden

Enschede

Surveillerende politiemensen zien maandagavond om ongeveer 19.45 uur dat een jongen bezig is een fiets te stelen op het Stationsplein in Enschede. De jongen, een 14 jr. Hengeloer werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Aan het bureau is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. In de loop van de avond is hij door zijn moeder opgehaald. (bps: 04-086879)

Auto vernield

Grote schade aan vernield auto, politie zoekt getuigen

Enschede

In de nacht van zaterdag op zondag jl. werd op het Molenplein ter hoogte van de Kloosterstraat een auto dusdanig vernield dat er grote schade is ontstaan. Met stoeptegels werden zowel voor als achterruit ingegooid en ontstonden vele deuken in het dak van de auto. De 24 jr. eigenaresse van de auto heeft hiervan aangifte gedaan. Ook bleek die nacht, en vermoedelijk zijn dat dezelfde vandalen geweest, dat er fietsenrekken dusdanig achter geparkeerde auto's waren neergezet, dat bij wegrijden er behoorlijke schade aan de auto zou kunnen zijn ontstaan. De politie is een onderzoek gestart naar deze vernieling en wil graag in contact komen met getuigen die wellicht iets meer over de dader cq daders kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (bps: 04-086087)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --