Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Team Grootschalige Opsporing onderzoekt brand

Publicatiedatum: 13-07-2004

De politie Gelderland-Midden heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd, dat onderzoek gaat doen naar de brand in een woning aan de Sloetstraat in Arnhem op 12 juli. De reden hiervoor is dat op basis van technisch sporenonderzoek uitgegaan wordt van brandstichting. Als gevolg van de brand is een man die in het pand verkeerde, om het leven gekomen. Personalia van deze man worden pas vrijgegeven als door onderzoek de identiteit onweerlegbaar is vastgesteld.

De regionale meldkamer kreeg op 12 juli rond kwart over vijf een melding van een brand in de woning. De brandweer rukte onmiddellijk uit. Er was sprake van een hevige rookontwikkeling; de bewoners van de naastliggende panden hadden hun woningen reeds verlaten. De brandweer trof na het blussen van de brand een dode man aan in de woning. Daarnaast trof de brandweer in de woning ook een hennepkwekerij aan. De technische recherche stelde direct een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.
Het TGO dat bestaat uit dertig medewerkers van de politie, richt zich in eerste instantie op het buurtonderzoek alsmede verder technisch sporenonderzoek in de woning.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3524721

---

Gelderland-Midden

Arnhem, met 121 km/uur over de Koningsweg

Publicatiedatum: 13-07-2004

Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft maandagmiddag een snelheidsduivel die met 121 km/ uur over de Koningsweg in Arnhem vloog geflitst (terwijl daar de maximumsnelheidsgrens is gesteld op 80 km/uur). De controle vond plaats tussen 15.30-21.00 uur en betrof 1900 passanten. Hiervan zijn in totaal 52 bestuurders op de bon gegaan wegens te hard rijden. De politie houdt regelmatig snelheidscontroles op de Koningsweg, omdat te hard rijden er vaak de oorzaak is van verkeersongevallen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---