Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


13 juli 2004


ZUTPHEN - Politie houdt bromfietsbestuurder aan.


De politie heeft maandag rond 16.40 uur op de Van Heemstrastraat een 18-jarige brom-fietser uit Zutphen aangehouden. De politie zag de jongeman eerder met een passagier op de Gerard Doustraat met hoge snelheid en zonder verzekeringsplaatje rijden. De politie zette de dienstauto voor de brommer en zei dat de bestuurder moest blijven staan. De jongeman gaf echter vol gas en reed tegen de politieauto aan. Vervolgens ging hij er zonder zijn passagier via de stoep vandoor. Een aantal voetgangers moest uitwijken voor zijn roekeloze rijgedrag. De jongeman werd kort daarop klem gereden, kwam ten val en liep hierbij slechts enkele schrammen op. De bestuurder en passagier zijn aan het politiebureau verhoord en er wordt proces-verbaal opgemaakt.


BAAK- Meisje gewond door aanrijding

Een 12-jarig meisje uit Baak raakte maandagmiddag op de Zutphen-Emmerikseweg gewond door aanrijding met een 17-jarige bromfietser uit Steenderen. De jongen reed rond 17.00 uur op het fietspad en zag twee meisjes op het fietspad lopen. Het 12-jarig meisje draaide zich om op het geluid van de bromfiets en rende naar de zijkant van het fietspad. Kennelijk schatte zij de snelheid van de bromfiets niet goed in want een aanrijding was het gevolg. Het meisje liep alleen wat schaafwonden in het gezicht op. De bromfietser kwam ook ten val maar raakte niet gewond.


LOCHEM - Automobilist rijdt onder invloed


De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Rondweg West een 28-jarige automobilist uit Zutphen aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 03.25 uur en constateerde dat hij onder invloed van alcohol reed. Bovendien was de apk van zijn auto verlopen. De man blies op het politiebureau een alcoholpromillage van 0,8. De man kreeg een boete voor het rijden zonder apk, een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal omdat hij al eerder onder invloed van alcohol had gereden.


LOCHEM - Autokraker slaat toe

Een onbekende heeft in het weekeinde op het terrein van een garagebedrijf aan de Aalsvoort een auto opengebroken. De dader sloeg een ruitje van een portier in en nam een navigatiesysteem van het merk VDO mee. De waarde bedraagt circa 1.500 euro. De politie stelt een onderzoek in.


VORDEN/BAAK/ZUTPHEN - Snelheidscontrole


De politie heeft maandag op diverse plaatsen de snelheid van motorvoertuigen gecontroleerd. De politie controleerde onder anderen op de Ruurloseweg en op de Rijksstraatweg. In totaal passeerden 1.500 bestuurders de controle. Van hen reden er in totaal ruim 150 sneller dan de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid was op de Ruurloseweg. Daar reed een bestuurder 79 waar 50 km is toegestaan.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --