Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


13 juli 2004


Man rijdt met ontzegging


De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Marchantstraat een 20-jarige man uit Arnhem aangehouden die zonder geldig rijbewijs reed. De politie controleerde de automobilist, die met diverse inzittenden kennelijk op weg was naar Arnhem, rond 01.40 uur. Onderzoek wees uit dat zijn rijbewijs in januari 2004 was ingevorderd, maar door betrokkene niet was ingeleverd . De politie nam zijn rijbewijs alsnog in en zette hem na verhoor bij zijn wachtende kameraden af. Toen agenten kort daarop de auto controleerden om te kijken of de Arnhemmer zich aan de gemaakte afspraak had gehouden bleek dat te kloppen. Ondanks dat werd de auto toch weer stil gezet want degene die nu achter het stuur zat (ook een 20-jarige Arnhemmer) bleek geen rijbewijs te hebben. Ook hij krijgt een bekeuring.


Flinke buit bij autokraak


Een autokraker heeft in de nacht van zondag op maandag bij diefstal uit een auto een flinke hoeveelheid goederen gestolen. De dader brak een portier van de auto op het Anna Blamanplantsoen open en nam onder meer een rugzak, sportschoenen, een spijkerbroek, een zwart leren vliegtas, vliegspullen, een Silhouette zonnebril, een vliegbrevet, enkele rijbewijzen, een paspoort, bankpassen en creditcards mee. De 33-jarige eigenaar uit Alphen kreeg van zijn bank te horen dat er al geld van zijn rekening was opgenomen. Ook bleek er geld bij een betaalautomaat te zijn gepind. De politie stelt een onderzoek in en adviseert om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten.


Vrouw van portemonnee beroofd


Een onbekende heeft maandag op het Marktplein een 88-jarige vrouw uit Apeldoorn van haar portemonnee beroofd. Hierin zaten een buskaart en een hoeveelheid geld. De vrouw was voor de tweede keer in korte tijd het slachtoffer van een zakkenroller.


Bloemen van oorlogsmonument gestolen


De politie heeft maandag op het Marktplein een 34-jarige Apeldoorner aangehouden kort daarvoor bloemen vanaf het oorlogsmonument in het Oranjepark had weggenomen.
De politie zag dat drie mensen bloemen legden bij het monument terwijl de verdachte in de buurt was. Toen agenten even later een melding van de diefstal kregen met een daarbij behorend signalement wisten zij direct nar wie ze moesten uitkijken. De man werd even later op het Marktplein aangehouden en had de gestolen bloemen in een tas. Hij zei tegen de politie dat hij dit een leuk grapje vond. De politie vond echter van niet. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal.


Politie controleert in voetgangersgebied


De politie heeft maandagmiddag, in samenwerking met enkele stadswachten, een controle gehouden in het voetgangersgebied van de Hoofdstraat. De politie deelde twintig bekeuringen uit aan fietsers en bromfietsers voor het rijden in het voetgangersgebied.


Boetes voor rijden door rood


De politie heeft maandag bij diverse rood-lichtcontroles in totaal acht bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door het rode verkeerslicht. De politie controleerde onder meer op de Kalverstraat/PWA-laan en op de kruising Koninginnelaan/Kerklaan.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --