CHECKIT BV


Ductchcowboys eerste weblog met SMS notificatie

Amsterdam, 13 juli 2004 - Dutchcowboys start als eerste Nederlandse webllog met een eigen SMS service. Dat betekent dat je het belangrijkste nieuws over Search Marketing, Internet en Interactieve marketing op je mobiele telefoon kunt ontvangen.

Dutchcowboys is een professioneel weblog dat op een luchtige manier dagelijks nieuws brengt over Internet en specifiek over Interactieve en Search Marketing. De twee schrijvers van het weblog, Henk de Hooge en Paul Aelen, werken overdag bij respectievelijk een grote uitgever en een Search mediabureau. De auteurs: 'Er is veel behoefte aan informatie over Search en Interactieve Marketing. Dutchcowboys brengt berichten die (e-)marketeers moeten prikkelen om serieus te kijken naar de mogelijkheden die Internet te bieden heeft.'

Als eerste Nederlandse weblog is Ductcowboys gestart met een SMS notificatie. De SMS Alert Service houdt de marketeer die last heeft van time compression, elke week met een maximum van twee berichten op de hoogte van het allerlaatste nieuws. Aanmelden is eenvoudig. Men stuurt een SMS bericht naar nr. 3366 met de tekst: DC NW AAN (Kosten: EUR 0,40 per bericht) Met de code: DC NW UIT beëindig je deze dienst.

Weblogs worden als een steeds serieuzer marketinginstrument wordt gezien. Dit blijkt uit het feit dat dagbladen (Volkskrant, Metro), tijdschriften (Quote), omroepen (KRO, BNN, EO) en online uitgevers (Google, Ilse Media) inmiddels eigen weblogs zijn gestart of investeren in bestaande weblogs. Ook adverteerders experimenteren met weblogs. Nike is gestart met een gesponsorde weblog (Art of Speed) en Amazon wil klanten een eigen weblog aanbieden. Op dit moment zijn er meer dan 3 miljoen weblogs en wordt er elke 5,8 seconden een weblog geopend.

Dutchcowboys (http://www.dutchcowboys.nl)
Dutchcowboys, een onafhankelijk weblog over Search en Interactieve marketing, is in februari 2004 gelanceerd. Sindsdien is het weblog meerdere malen als bron gebruikt door experts. Na slechts enkele maanden is Ductcowboys al geselecteerd voor de Internet top 100 en wordt in www.bloglog.nl, Nederlands meest aansprekende Blog-log direct onder mister Dutch (Adam) Curry opgenomen.

13 jul 04 13:38