1e persbericht van dinsdag 13 juli 2004

Eindhoven 13-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken vrouw rijdt door na botsing tegen lantaarnpaal

Na een onderzoek heeft de politie maandagavond rond 19.20 in haar woning in Eindhoven-Strijp een 66-jarige vrouw aangehouden. De vrouw zou kort voor haar aanhouding met haar auto tegen een lantaarnpaal aan de Hurksestraat zijn gebotst en vervolgens zijn doorgereden. Zij bleek behoorlijk gedronken te hebben. Bij haar werd een promillage van bijna 3,00 gemeten. Haar rijbewijs werd ingenomen en tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bromfietser gewond

Op de Pisanostraat is maandagavond rond 21.45 uur een 22-jarige bromfietser uit Eindhoven gewond geraakt. De bromfietser reed over de eerdergenoemde straat in dezelfde richting als een 18-jarige automobilist uit Eindhoven. De automobilist sloeg plotseling rechtsaf en zag hierbij de bromfietser die rechtdoor reed over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bromfietser is met verwondingen aan zijn rug en hoofd overgebracht naar het MMC in Eindhoven.

Helmond: Woninginbreker aangehouden

In een woning aan de Marlijnstraat is dinsdagochtend rond 4.30 uur een 35-jarige man zonder bekend woonadres aangehouden. Buurtbewoners hadden gezien dat hij via een balkon de woning was binnengegaan. Gewaarschuwde agenten vonden de man inderdaad in de badkamer van het huis terug. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Aarle Rixtel: Snelheidscontrole

Op de Bakelseweg zijn maandag tussen 15.10 en 18.15 uur 1.193 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 73 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 112 km/u.

Bakel: Snelheidscontrole

Op de Oldert is maandag tussen 19.40 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 376 gecontroleerde voertuigen reden 49 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 124 km/u.

Beek en Donk: Flatscreen gestolen

Uit een bedrijf aan de Rijakkerweg is maandagavond rond 22.30 uur bij een inbraak een flatscreen gestolen. De dader kwam binnen via een raam aan de voorkant van het pand.

Lierop: Aanvulling persbericht dodelijk ongeval

De man die maandagmiddag rond 13.45 uur bij een verkeersongeval op de A67 ter hoogte van Lierop om het leven is gekomen, is de 50-jarige Peter Marinus Kost uit Asten (zie ook 2e persbericht van maandag 12 juli 2004).

Valkenswaard: Man met inbrekerswerktuig opgepakt

Een man van 37 jaar uit Valkenswaard is dinsdagochtend rond 4.00 uur aangehouden op de Eindhovenseweg. Bij de politie was de melding binnengekomen dat de man zich daar verdacht gedroeg. Toen een agent hem daarop aansprak, bleek hij een tas met inbrekersgereedschap bij zich te hebben. Ook had hij een kleine hoeveelheid verdovende middelen bij zich. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Opgepakt voor meer woninginbraken

Een 21-jarige man met de Iraakse nationaliteit is maandagmiddag rond 13.15 uur aangehouden in het Huis van Bewaring in Roermond. Hij wordt ervan verdacht dat hij betrokken is geweest bij tenminste twee woninginbraken in december vorig jaar. Op 19 december werd ingebroken in een huis aan de Buys Ballotstraat in Vlierden, en in de nacht van 20 op 21 december 2003 was een woning aan De Uilenburg in Veldhoven het doelwit. In beide gevallen werden onder meer sieraden en geld weggehaald. De man zit reeds gedetineerd voor een woninginbraak aan de Vilderstraat in Veldhoven op 22 februari 2004, waar hij op heterdaad werd betrapt.

Waalre: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Laan van Diepenvoorde is maandagavond rond 23.15 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van het pand open te breken. Weggenomen werden twee computerbeeldschermen.