Politie Friesland

Politieberichten 13/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 13-07-2004 - Voor meerdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur enn 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Drachten: diefstal personenauto
Maandag tussen 13.00 uur en 21.55 uur werd van vanaf de
Zuiderdwarsvaart een personenauto gestolen. Betreft een Volkswagen Golf, voorzien van het kenteken TD-RV-68, kluer zwart. Bijzonderheden: verchroomde spiegels, licht metalen sportvelgen, verlaagd en uitgebalanceerd. Aangifte werd gedaan door een 28-jarige inwoonster van Drachten.

Terschelling-West: aanvulling openlijke geweldpleging.
Naar aanleiding van het politiebericht 12/7 (13.00 uur) t/m 13/7 (07.00 uur) kan vermeld worden dat de aangever, een 29-jarige man uit Anna Palowna is tevens mishandeld en werd in de dancing aangetroffen. De man, die door de portier in bedwang werd gehouden, bleek een 19-jarige inwoner van Weerselo te zijn. Het onderzoek duurt nog steeds voort.

Vlieland: lijk aangespoeld
Maandag omstreeks 20.30 uur werd op de Vliehorst-West een lijk aangetroffen. Het lijk was al in verre staat van ontbinding. Het betreft een man. De man had een broek aan en vanaf zijn middel was het lijk meer skelet dan vlees. De technische recherche van de Friese politie is ter plaatse gegaa. Vervolgens is het stoffellijk overschot per boot overgebracht voor sectie naar MCL Zuid. Uit onderzoek is gebleken dat van een enig misdrijf geen sprake kan zijn. Gezien de toestand van het gebit zal de eventuele leeftijd van de man boven de 40 jaar liggen. Het lijk heeft vermoedelijk enkele weken in het water gelegen. Geprobeerd zal worden de identiteit van de man, via het gebit, te achterhalen.

Boornbergum: getuigenoproep
Woensdag 30 juni heeft een 9-jarig meisje uit Boornbergum aangifte gedaan omdat zij door een nog onbekende fietsster op de Skoalfinnen in een sloot is geduwd. Het meisje reed rond 14.00 uur op skeelers op het fietspad, toen een onbekende fietsster het meisje haar van achteren naderde. De fietsster belde en het meisje ging aan de kant. Op het moment dat de fietsster langs reed kreeg het meisje een harde duw van de fietsster. Hierdoor raakte het meisje uit balans en belandde in de sloot naast het fietspad. De fietsster reed door. Een andere fietsster hielp het meisje uit de sloot. De politie is op zoek naar de onbekende fietsster. Signalement van de dader: meisje van 16/17 jaar, normaal postuur, grote roze oorbellen, lang donkerblond haar, zwart gehaakt rond petje, donkerblauwe jas met wit erin en een grote blauwe rugzak. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Suwald: Diverse inbraken, woning en autos
Dinsdag omstreeks 03.45 uur werd melding gemaakt van een poging tot inbraak in een woning aan de Ds. Pelstraat. De bewoner, een 69-jarige man uit Suwald en zijn vrouw lagen op bed, toen zij plotseling zagen dat het gordijn opzij geschoven werd en er met een zaklamp naar binnen werd geschenen. Ze zijn uit bed gesprongen en zagen op de weg drie manspersonen staan. Een van de jongens had hoog bond haar. Zij belden toen onmiddellijk de politie. Op de Rustenburgerweg werden een drietal knapen aangetroffen op twee fietsen. Zij reden met natte kleding. Toen de mannen de politie zagen, sprong een van hen, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden in de sloot en verdween in een weiland. Hij is later door een speurhond op een boerenerf aan de Rustenburgerweg aangehouden en overgebracht. De beide andere mannen, een 32-jarige inwoner van Harlingen en een 30-jarige inwoner van Oldenburg (Duitsland) zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. De twee fietsen waarop zij zaten zijn in beslag genomen. Mogelijk zijn deze gestolen. In Suwald werd een onderzoek verricht. Op de Mostermune werd een geparkeerd staande auto opengebroken. Hieruit werd een gsm weggenomen. Op de Ds. Oosterhuisstraat werd ook een auto opengebroken. Hieruit werd een autoradio weggenomen. Deze radio werd op de Ds. Pelstaart weer teruggevonden op het wegdek. Ook werd op de Ds. Pelstraat nog een autoradio aangetroffen en een petje, mogelijk van een van de daders. Tevens was ook een auto op de Ds. Pelstraat opengebroken en werd een autoradio weggenomen, die even later op het wegdek werd teruggevonden. Bij de aanhouding van de 26-jarige heeft de diensthond even van zich laten spreken. De verdachten zijn voorgeleid en in verzekering gesteld. Het onderzoek is nog in volle gang.