Ingezonden persbericht


persinformatie

Roep om toezicht op cosmetische ontharingsbehandelingen

Stijging ongeschoolde medewerkers & opmars van inferieure ontharingsapparatuur

Amsterdam, 13 juli 2004 The Care Industry, instituut voor cosmetische ontharingsbehandelingen, roept op tot een strenger toezicht op de uitvoering van cosmetische ontharingsbehandelingen. Het toenemende aantal personen dat zich met een verbrande huid bij het Amsterdamse instituut meldt is uiterst zorgwekkend. De oorzaak hiervan ligt, volgens de aan The Care Industry verbonden dermatologen, aan inferieure ontharingsapparaten en een gebrek aan kennis en opleiding in de cosmetische ontharingsbranche.

Ontharingsbehandelingen hebben de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Niet alleen bij vrouwen die zich cosmetisch van beharing willen laten ontdoen, ook mannen met bijvoorbeeld een behaarde rug, borst of armen. Edwin Dadema van The Care Industry juicht deze ontwikkeling toe. Het is natuurlijk geweldig dat het tegenwoordig als volstrekt normaal wordt beschouwd om je te laten ontharen. Het probleem is wel dat de consument nu overal terecht kan, ook bij de reguliere schoonheidsspecialist om de hoek. En dat vormt de laatste tijd een steeds groter wordend probleem.

Echt goede apparatuur vergt een investering van enkele Euro tonnen

Doordat niet alle behandelaars in staat zijn om honderdduizenden Euro s in ontharingsapparatuur te investeren, schaffen zij ontharingssystemen aan die absoluut niet voldoen aan de hoge veiligheidseisen van gerenommeerde, in ontharing gespecialiseerde instituten. Edwin Dadema vervolgt: De consument doet er goed aan zich door een specialist eerst uitgebreid te laten voorlichten over ontharingsbehandelingen. Zo is niet één ontharingsbehandeling hetzelfde en zijn de duur en intensiteit van een behandeling van veel factoren afhankelijk. Hij wijst er op dat een opleidingstraject tot ontharingsbehandelaar bij The Care Industry minimaal drie maanden in beslag neemt en dat de consument er gevoeglijk van uit kan gaan dat een dergelijk opleidingstraject bij bijvoorbeeld schoonheidssalons ontbreekt.

Einde persinformatie, 13 juli 2004