Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


13 juli 2004


Vaassen - fietser onder invloed.

Op maandag (12-07), rond 19.30 uur, viel een 51-jarige fietser uit Vaassen tegen een stilstaande auto op de kruising Krugerstraat/Steinstraat.
De auto stopte bij de kruising om de fietser, komende van rechts, voorrang te geven. De fietser kwam al slingerend aanrijden en na het passeren van de auto stopte hij naast het voertuig en viel er tegen aan. Hij maakte wel zijn identiteit bekend, maar wilde niet op de politie wachten om de botsing af te handelen. De fietser werd even later door de politie thuis bezocht. Zoals vermoed bleek hij de nodige alcohol op te hebben. In eerste instantie weigerde hij een blaastest, waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aldaar blies hij een promillage van 2,5 . De man kreeg een riijverbod van 14 uur opgelegd. Proces-verbaal volgt en de schade wordt geregeld.


Ermelo - verkeerd voetbalshirt ?

De politie heeft gisterenavond op aanwijzing van getuigen een 21-jarige man uit Eemnes aangehouden, die kort tevoren een 17-jarige Ermeloer had mishandeld omdat die met een "verkeerd" voetbalshirt zou lopen. Het incident deed zich op dinsdag (12-07) rond 21.15 uur op de Paul Krugerstraat waar de 17-jarige werd belaagd door een drietal Feyenoord-supporters omdat hij een vest droeg van de voetbalclub Ajax. Eén persoon uit de groep sloeg en trapte de jongen waardoor deze van zijn fiets viel. Toen de jongen wegliep, gooide de aanvaller de fiets achter hem aan en deze belandde tegen een geparkeerde auto. De jongen liep een pijnlijke kaak op en er ontstond ook schade aan de auto. De verdachte,die in eerste instantie een valse naam opgaf, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Na het afleggen van een verklaring is de man heengezonden. Met justitie wordt overleg gepleegd over de hoogte van de boete.


Epe - inbraak bedrijf.

In de nacht van dinsdag op woensdag (12/13-07) werd er ingebroken in een bedrijf aan de Gelriaweg. De toegang werd verschaft door het vernielen van een ruit. Uit het kantoor werd een onbekend aantal computers ontvreemd.


Elburg - inbraak boot.

Tussen zaterdag en maandag (10/12-07) werd er ingebroken in een boot in het kanaal aan de Industrieweg. De toegang werd verschaft door het vernielen van een ruit in de schuifdeur. Ontvreemd werden een stalen kluis met waardepapieren en een geldbedrag.


't Harde - greep uit kassa.

Op dinsdag (12/07) werd er rond 18.30 uur, bij een winkel aan het Centrum een greep uit de kassa gedaan. Een nog onbekende man rekende een pakje shag af en toen de kassalade opensprong griste hij een onbekend geldbedrag weg. Vervolgens trok hij een sprintje richting station.
Signalement man: leeftijd rond de 30 jaar, lengte 1.85-1.90 m, mager en bleek uiterlijk, zwarte en grijze kleding.


Elburg - zakkenrollen.

Op dinsdag (12/07), rond 12.45 uur, deed een 72-jarige mevrouw boodschappen in een winkel aan het Vooronder, Bij de kassa stonden 2 mannen achter haar. De vrouw liep naar huis en toen ze bij de achterdeur stond, kwamen dezelfde 2 mannen de tuin inlopen.
Ze vroegen naar een bepaald nummer en lieten haar een papiertje zien, waarop de vrouw zei dat ze dan verkeerd waren. Later mist de vrouw uit de tas een portemonnee met oa een bankpas. De politie vermoedt, dat de vrouw door één van de mannen is afgeleid, waarna de ander de portemonnee heft weten te pakken.
Signalement mannen: leeftijd tussen de 30-35 jaar, donker haar.


Harderwijk - snelkraak benzinestation.

Op woensdag (13-07), vond er rond 01.30 uur, een snelkraak plaats bij een benzinestation aan de Oranjelaan. De toegang werd verschaft door het open wrikken van de toegangsdeur
en vervolgens wist men de shop binnen te komen.
Ontvreemd werden een grote partij rookwaar en een onbekend geldbedrag.
Er werd ter plaatse werd een grote grijskleurige auto gesignaleerd. De politie heeft de snelkraak in onderzoek.


Einde berichten


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 6052

---- --