Ingezonden persbericht


Utrecht, 13 juli 2004

Persbericht

Biologica roept regering op om als gastland ook goede gastheer aan tafel te zijn:

Zet Europese ministers biologische streekgerechten voor

Het komende halfjaar is Nederland voorzitter van de Europese Gemeenschap. Biologica heeft de minister president Balkenende opgeroepen om de maaltijden voor zijn Europese collega's met biologische streekproducten te bereiden. Het voorstel sluit goed aan op de doelstelling in het regeerakkoord van 10% biologisch landbouwareaal in 2010.

Biologica heeft de Minister President Jan Peter Balkenende in een brief opgeroepen om als gastland ook een goede gastheer aan tafel te zijn. Biologische producten en streekproducten van eigen bodem zijn bij uitstek geschikt om kwalitatief hoogstaande maaltijden te bereiden. Top-koks en -restaurants kiezen ook steeds vaker voor deze producten omdat ze beter smaken en van goede kwaliteit zijn.

Bovendien past de keuze voor biologische voeding binnen de wensen van de huidige regering. In het regeerakkoord staat namelijk de doelstelling van 10% biologisch landbouwareaal in 2010. Het voorzitterschap voor de Europese Gemeenschap is een goede gelegenheid om als regering het voorbeeld te geven door (minimaal 10%) biologische ingrediënten te gebruiken voor de maaltijden die rond de internationale bijeenkomsten verzorgd zullen worden.

Biologica biedt de minister hulp aan bij een mogelijke effectuering van het voorstel.

Einde persbericht

Meer info voor de redactie:

Biologica, tel. 030-2339970.