Persberichten 13 juli 2004

's-Hertogenbosch 13-07-2004

DRUGDEALERS VOORGELEID

s-Hertogenbosch Maandagmiddag zijn een 31-jarige Hagenaar en een 38-jarige Bossche voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het tweetal werd vrijdagmiddag 9 juli jl. op het Wielsem in s-Hertogenbosch aangehouden voor dealactiviteiten. Er werden 107 bolletjes harddrugs inbeslaggenomen. Rechercheurs observeerden de handelingen van het tweetal afgelopen vrijdag en zagen dat zij door heel s-Hertogenbosch kennelijk harddrugs verkochten. De rechercheurs gingen op het Wielsem tot aanhouding van het tweetal over. De auto waar het tweetal in reed werd inbeslaggenomen. Bij nader onderzoek aan de kleding van de verdachten en onderzoek in de auto, werden o.a. 107 bolletjes cocaïne en heroïne, een honkbalknuppel, GSMs en een geldbedrag inbeslaggenomen. Het tweetal is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld.

HARDDRUGS

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagochtend een 18-jarige Bosschenaar aangehouden op het Stationsplein in zijn woonplaats. Surveillerende agenten spraken de man aan. Hij bleek in het bezit te zijn van diverse bolletjes met vermoedelijk cocaïne. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.WINKELDIEVEGGE

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagochtend een 21-jarige Bossche aangehouden in een winkel aan de Schapenmarkt in haar woonplaats. Ze had drie paar schoenen weggenomen zonder te betalen. Ze kreeg een proces-verbaal.INBREKER OP HETERDAAD BETRAPT

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagavond een 34-jarige Bosschenaar aangehouden op de Hesselsstraat in zijn woonplaats. Een 20-jarige Bossche zag die avond de man in haar woning staan. Daarop hield ze de man samen met getuigen staande en droeg hem over aan de politie. De man heeft vermoedelijk getracht een portemonnee uit de woning weg te nemen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

FIETSTER GEWOND BIJ AANRIJDING

s-Hertogenbosch Een 12-jarige Bossche fietster is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Kooikersweg Churchilllaan in haar woonplaats. Het slachtoffer reed over de Kooikersweg in de richting van de Kruiskampsingel. Toen zij linksaf de Churchilllaan in wilde slaan, zag ze een 37-jarige Bossche automobiliste die achter haar reed en rechtdoor wilde over het hoofd. Het slachtoffer is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

BOTSING TUSSEN TWEE BROMFIETSERS

s-Hertogenbosch Op de van Straelenlaan in s-Hertogenbosch vond maandagavond een aanrijding plaats tussen twee brommers. Zowel de bestuurders, 21-jarige Bosschenaar en een 16-jarige Bosschenaar, als de twee passagiers, 15 en 18 jaar oud, beide uit s-Hertogenbosch zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk nam de 21-jarige Bosschenaar een te ruime bocht en botste daardoor op de brommer van de 16-jarige bestuurder.AANGEHOUDEN VOOR HUISVREDEBREUK

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagavond een 46-jarige Bosschenaar aangehouden in een woning aan de Pater van den Elsenstraat in zijn woonplaats. De man was de woning van zijn ex binnengedrongen en weigerde weg te gaan. Hij is later die nacht huiswaarts gestuurd met een proces-verbaal.

DRONKEN FIETSER RIJDT TEGEN GEPARKEERDE AUTO

s-Hertogenbosch Een 38-jarige Bossche fietser is maandagavond aangehouden op de Hertog Godfriedstraat in zijn woonplaats. De man was met zijn fiets tegen een geparkeerde auto aangereden. Onderzoek wees uit dat hij ruim driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Hij kreeg een rijverbod en proces-verbaal wordt opgemaakt.

AANGEHOUDEN VOOR POGING DIEFSTAL FIETS

Vught De politie heeft maandagmiddag twee mannen, een 28-jarige Bosschenaar en een 35-jarige inwoner van Rosmalen aangehouden op de Van Uitstraalt in Vught. Een getuige zag dat de mannen probeerden een fiets weg te nemen. Ze zijn inverzekeringgesteld.

AANRIJDING LETSEL

Vught - Een 55 jarige vrouw uit Vught is op 12 juli 2004 omstreeks 15.20 uur met haar fiets ten val gekomen op de Stationstraat te Vught. Ze reed door een gat in het wegdek en kwam ten val tegen een paaltje. Hierbij brak ze haar been en is opgenomen in het ziekenhuis te Den Bosch.

RIJDEN ONDER INVLOED

Schijndel - Tegen een 42 jarige automobilist uit Schijndel is op 13 juli 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed. De man reed omstreeks 00.20 uur op de Zwembadweg te Schijndel.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Oedenrode - Tegen een 53 jarige automobilist uit Sint Oedenrode is op 13 juli 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed. De man reed omstreeks 01.00 uur op de Noordelijke Randweg te Sint Oedenrode.

WONINGBRAND

Boxtel - Bij een brand in een flatwoning aan De Stapelen te Boxtel op 13 juli 2004 omstreeks 01.35 uur is de 73 jarige bewoner met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch. Ook een 66 jarige buurvrouw is met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het ziekenhuis. De bewoner werd door de brandweer uit zijn woning gehaald. Vermoedelijk wilde de man iets opwarmen en is de brand ontstaan. Woning liep flinke brandschade op. Buurtbewoners werd geëvacueerd en opgevangen in een gezamenlijke ruimte.

AANGEHOUDEN VOOR SLAAN BROER

Uden De politie heeft maandagochtend een 18-jarige Udenaar aangehouden in zijn ouderlijke woning. De jongen wordt er van verdacht die ochtend zijn 14-jarige broer geslagen en bedreigd te hebben. Toen de verdachte overgebracht werd naar het politiebureau beledigde hij één van de agenten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.MAN MET SCHOON GEBIT AANGEHOUDEN

Uden/s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagochtend een 41-jarige inwoner van Veghel aangehouden. De man wordt er van verdacht op 21 juni 40 tubes tandpasta weggenomen te hebben uit een supermarkt aan de De Boert in Veghel weggenomen. De man meldde zich bij twee politieagenten op de Sint Janssingel in s-Hertogenbosch.

VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN

Oss - Een 17 jarige jongen uit Oss is op 12 juli 2004 aangehouden ivm vernieling van een ruit van een scoutinggebouw aan de Pattonstraat te Oss. De jongen had een voetbal tegen de ruit getrapt.

HENNEPKWEKERIJ

Mill De politie heeft dinsdagmorgen in een woning aan de Genieweg in Mill een hennepkwekerij ontmanteld. Er werden 152 planten en diverse apparatuur inbeslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

Boxmeer - Een 43 jarige man uit Boxmeer is op 13 juli 2004 aangehouden op de Elderom te Boxmeer in verband met bedreiging en belediging van een 29 jarige buurvrouw. De man ergerde zich aan het feit dat het dochtertje van het slachtoffer huilde.

MISHANDELING

Sint Anthonis - Een 14 jarige jongen uit Sint Anthonis is op 13 juli 2004 omstreeks 00.05 uur mishandeld door een nog onbekende jongen. Het slachtoffer fietste met zijn zus op de Peelkant te Sint Anthonis, toen zij werden ingehaald door twee bromfietsers. Deze riepen iets naar hen en toen het meisje vroeg wat er was, stopte een van de brommers en sloeg de bestuurder de jongen met zijn vuist in het gezicht.