Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

13 juli 2004

PERSBERICHT

Jan Rijpstra nieuwe voorzitter KNBSB

De Honk- en Softbalbond heeft een nieuwe voorzitter gevonden in de persoon van Jan Rijpstra. Jan Rijpstra is al 10 jaar Tweede Kamerlid voor de VVD en heeft zijn sporen in de sport ruimschoots verdiend. Van oorsprong is hij leraar Lichamelijke Opvoeding en een groot liefhebber van softbal en honkbal. Hij bekleedt een aantal nevenfuncties, welke vrijwel alle met sport te maken hebben. Rijpstra heeft bovendien een goede relatie met NOC*NSF.

Het bestuur zal Jan Rijpstra aan de Bondraad van de KNBSB in de eerstvolgende vergadering voordragen. Het bestuur KNBSB heeft het volste vertrouwen in Jan Rijpstra en verwacht in hem de persoon gevonden te hebben, die de belangen van de KNBSB op diverse noodzakelijke niveaus kan behartigen. Tot die tijd zal hij formeel de functie van voorzitter ad interim invulling geven.

De KNBSB werd door het plotselinge aftreden van, de op 2 juni 2004 door de Bondsraad benoemde, voorzitter Henk van Hoof geconfronteerd met opnieuw een vacature. Op 16 juni is Henk van Hoof benoemd tot Staatssecretaris van Sociale Zaken, waardoor hij alle nevenfuncties, waaronder ook het net aanvaardde voorzitterschap van de KNBSB moest neerleggen.

Nadere informatie te verkrijgen bij:
KNBSB, Hans Meijer, directeur. Tel : 030 - 607 60 70.
-----------------------
Sponsor Baseball Sponsor Softball

Perkinsbaan 15
3439 ND Nieuwegein
telefoon:+31 (0)30-6076070
fax : +31 (0) 30-2943043


---- --