Politie Zaanstreek-waterland


JUL-04
LOC: PURMEREND

Mannen aangehouden na handel in GHB

Een 33-jarige Purmerender en een 29-jarige man uit Amersfoort, werden in juni door de politie aangehouden op verdenking van handel in de drug GHB. De politie kwam de handel op het spoor na een intensief onderzoek. Aanleiding van het onderzoek waren drie incidenten, waarbij evenzoveel personen in coma raakten na vermoedelijk gebruik van GHB. De incidenten vonden eind vorig jaar en begin dit jaar plaats. Na de aanhoudingen werden bij diverse doorzoekingen drie liter GHB, een partij verboden medicijnen en een vuurwapen aangetroffen. De Purmerender zit nog vast in een Huis van Bewaring. De verdachte uit Amersfoort is na verhoor weer in vrijheid gesteld.


17:29 08-JUL-04
LOC: PURMEREND, RIJPERHOF

Politie zoekt getuigen van tasjesroof

De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof. Het feit werd afgelopen donderdag gepleegd omstreeks één uur 's middags. Een 59-jarige vrouw uit Grootebroek was op weg naar het kantoor van een stichting, toen een onbekende vrouw haar de weg vroeg naar het winkelcentrum. Deze vrouw was in gezelschap van een man. Toen het slachtoffer uitlegde hoe zij bij het winkelcentrum moesten komen rukte de man een tas van de schouder van het slachtoffer en rende weg in de richting van de Waterlandlaan. Ook de onbekende vrouw rende meteen weg, maar in tegenovergestelde richting naar de Purmerweg.
De man had een negroïde uiterlijk, was ongeveer 25 tot 30 jaar oud en 1.70 m tot 1.75 m lang. Hij had kort kroeshaar en een vol rond gezicht. Hij droeg een donkerblauwe tot zwarte korte jas en een donkere broek en schoenen. De vrouw had een licht getint uiterlijk, was ongeveer even oud en 1.60 m tot 1.65 m lang. Zij had zwart half lang springerig haar, een ingevallen gezicht en een tenger tot mager postuur. Haar tanden stonden niet gaaf recht naast elkaar. Zij droeg een shirt met ronde hals, een donker zomerjack en een donkere broek en schoenen.
Getuigen van de tasjesroof, of anderen die de man en vrouw op genoemd tijdstip in de onmiddellijke omgeving hebben gezien, worden verzocht te bellen met het wijkteam Weidevenne via 0900-8844. Bellen naar Misdaad Anoniem kan ook via 0800-7000.
De gestolen tas is van het merk Eastpack en licht groen van kleur. In de tas zaten onder andere diverse bankpassen, een mobiele telefoon en diverse papieren.


10:23 11-JUL-04
LOC: KROMMENIE, BERKENSTRAAT, VOGELMELKSTRAAT

Gestolen bromfiets aangetroffen bij inbraak woning

Bij een woninginbraak werd door de politie een rode bromscooter aangetroffen die elders gestolen was. De bromfiets werd dezelfde nacht weggenomen na verbreking van een schuur in de Vogelmelkstraat.
Bij de inbraak in de woning werd de achterdeur opengebroken en het huis doorzocht terwijl de bewoonster lag te slapen. Er is een tas meegenomen met bijbels, telefoons en pasjes.


15:04 12-JUL-04
LOC: ZAANDAM, DAMKADE

Kraanmachinist helpt ambulance

Een kraanmachinist bood spontaan zijn hulp aan toen de ambulancebemanning een patiënt niet op de brancard naar beneden kon krijgen.
De 58-jarige man was in zijn bovenwoning onwel geworden. Met zijn telescoopkraan heeft de kraandrijver de zieke netjes uit de woning getakeld en voor de ambulancewagen neergezet.

20:47 12-JUL-04
LOC: PURMEREND, PURMERSTEENWEG

Doorrijder saboteert blaasproef

Een 32-jarige man uit Purmerend saboteerde de blaasproef na te zijn doorgereden na een aanrijding.
De man reed in een bocht tegen een muurtje aan. De politie trof hem even verderop bij zijn gedeukte auto aan. Na zijn aanhouding liet hij een aantal malen de blaasproeven op het ademanalyseapparaat mislukken. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding en de mislukte blaasproef. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De verdachte ontkende de bestuurder van de auto te zijn geweest.


22:27 12-JUL-04
LOC: ZAANDAM, HOOFDTOCHT

Brand in koffiesilo

Bij een bedrijf is vermoedelijk door wrijving brand ontstaan in een koffiesilo.
De brandweer was met diverse eenheden ter plaatse en heeft de brand geblust. Er was geen gevaar voor de omgeving en er vielen geen gewonden. De door de brand ontstane schade is nog onbekend.


00:22 13-JUL-04
LOC: ZAANDAM, VAN HOUTENSTRAAT

Inbraak woning

Maandagavond heeft men ingebroken in een flatwoning.
Het keukenraam werd ingeslagen en daarna ontgrendeld. De hele woning werd doorzocht en in de kamer werd een kast opengebroken. De buit bestond uit geld, sieraden, een videorecorder, een leren jas en een fototoestel.


04:16 13-JUL-04
LOC: WIJDEWORMER, ZUIDERWEG

Hooibrand in schuur

In een grote schuur is vermoedelijk door broei een partij hooi gaan branden.
De brandweer heeft de hooiberg uit elkaar getrokken en geblust. De politie gaat niet uit van een strafbaar feit.


05:45 13-JUL-04
LOC: ZAANDAM, S. LOOTSMASTRAAT

Met drank op tegen paal

Een 37-jarige automobiliste onder invloed reed tegen een lichtmast en is daarna doorgereden met achterlating van diverse onderdelen van de auto.
De politie heeft haar aangehouden en een onderzoek op het ademanalyseapparaat wees uit dat zij meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Het rijbewijs van de bestuurster is ingevorderd.


12:17 13-JUL-04
LOC: VOLENDAM, DIJKGRAAF POSCHLAAN

Overstekende fietsers aangereden

Twee kinderen zijn op de fiets bij het oversteken door een auto aangereden.
Een 10-jarig meisje en haar broertje van 7 jaar, beiden uit Volendam, staken de weg over terwijl het verkeer op die weg voorrang had. De trauma heli werd ingezet en de kinderen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De kinderen waren gewond aan het hoofd en het meisje ook aan haar rug.

12:46 13-JUL-04
LOC: ZAANDAM, JAN WINDHOUWERSTRAAT

Man in de rug gestoken

Een 39-jarige Zaandammer is in zijn rug gestoken. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte, een 26-jarige man, eveneens uit Zaandam, is door de politie aangehouden en ingesloten. De aanleiding tot het geweld is vermoedelijk een slepend conflict tussen beide mannen.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-130704


09:00-11:45 12-JUL-04
MIDDELIE/ NOORDBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N247/MIDDENWEG

Hardrijders

In Middelie en in de Noord-Beemster werden maandag snelheidscontroles gehouden op de Provincialeweg N247 en de Middenweg . De hoogste snelheid werd gemeten in de Noord-Beemster en bedroeg 124 km per uur, dat is ruim veertig km per uur te hard. Op de Middenweg reed slechts één op de honderd passanten te hard. Op de N247 in Middelie was het aandeel snelheidsovertredingen groter, hier hield één op de tien bestuurders zich niet aan de snelheid. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur.

13:45-15:45
ZAANDIJK, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

50 km per uur te hard

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk en de Provincialeweg (N515) in Wijdewormer werden maandagmiddag snelheidscontroles gehouden. In Zaandijk reed één automobilist ruim vijftig km per uur te hard bij een toegestane snelheid van 70 km per uur. Van alle bestuurders overschreed 13,5% de limiet. In Wijdewormer reed slechts één op de honderd bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 107 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.


---- --