Ingezonden persbericht


U.S. Robotics management neemt meerderheidsbelang in eigen bedrijf

Amsterdam, 13 juli 2004 - U.S. Robotics maakt bekend dat het eigen managementteam een meerderheidsbelang in het eigen bedrijf heeft overgenomen van Solectron. Door de overname bezit het managementteam van U.S. Robotics nu de meerderheid van de aandelen. Details van de overnametransactie worden niet bekendgemaakt.

U.S. Robotics behoudt het huidige personeelsbestand, met inbegrip van het executive en account management. Ook de infrastructuur van de supply chain blijft intact; de bestaande distributiekanalen zullen worden ingezet voor alle huidige en toekomstige producten.

U.S. Robotics-president/CEO Joseph Hartnet: "Deze transactie is een positieve en noodzakelijke stap op weg naar onze doelstelling van groei en succes. We zullen op een solide basis voortgaan op de ingeslagen weg door middel van interne groei, externe investeringen en overnames wanneer deze kans zich voordoet. Als meerderheidsaandeelhouders bevinden de leden van het U.S. Robotics managementteam zich in een betere positie om 's werelds meest geavanceerde portfolio van apparatuur voor netwerkaansluitingen en internettoegang af te leveren. Met onze sterke merknaam, onze verkoopkanalen, het managementteam en onze infrastructuur, hebben we de toekomstige ontwikkeling van U.S. Robotics en haar plannen voor voortgaande groei in eigen hand."

3Com en Accton Technology Corporation houden een minderheidsbelang in U.S. Robotics.

Over U.S. Robotics
U.S. Robotics is al dertig jaar wereldleider in internettoegang met de beste en meest innovatieve modems. U.S. Robotics levert netwerkproducten, vast en draadloos, DSL-modems voor breedbandtoegang en analoge modems voor thuis en in kleine kantoren. Het bedrijf werkt samen met belangrijke spelers in de branche en met aanbieders van nieuwe technologie om connectiviteitsoplossingen aan te bieden via een uitgebreid wereldwijd distributienetwerk. U.S. Robotics is als particuliere onderneming gevestigd in Chicago. Voor meer informatie over het bedrijf en zijn producten: www.usr.com.

Voor meer informatie
Vries Strookman
T: +31 (0)20 346 2000
F: +31 (0)20 669 7265
Email: vstrookman@nl.brodeur.com