Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 13 juli 2004

(


Leiden - Diefstal mobiele telefoon

Van een 35-jarige man uit Rijnsburg werd op dinsdag 13 juli rond 10.40 uur onder het Rijnsburgerviaduct zijn mobiele telefoon gestolen. Een nog onbekende man fietste langs de over het trottoir lopende Rijnsburger en pakte de telefoon waarmee hij aan het bellen was uit zijn handen. De fietser verdween in de richting van het Schuttersveld. De politie stelt een onderzoek in.


Leiden - Diefstal mountainbike

Van een 21-jarige man uit Leiden werd op dinsdag 13 juli rond 12.30 uur op de Lange Mare zijn mountainbike en trainingsjas gestolen. De man stond met de fiets aan de hand te praten met een vriendin toen een nog onbekende man de fiets uit zijn handen trok, op de fiets sprong en daarmee wegreed in de richting van de Haarlemmerstraat. Een ingezette achtervolging op de dief mocht niet baten. In de trainingsjas zaten diverse goederen waaronder een mobiele telefoon, sigaretten, foto's, een ziekenfondspas en een draagtas van de Hema met daarin een fles terpetine. De politie stelt een onderzoek in.

Waddinxveen Overval op juwelier
Op dinsdag 13 juli omstreeks 11.40 uur vond er een overval plaats op een juwelier aan de Passage. Twee mannen kwamen de zaak binnen, waarna één een vitrinekast insloeg met een honkbalknuppel. De eigenaresse die achter in de winkel bezig was kwam op het geluid af en zag de mannen staan. Hierop drukte zij op de overvalalarmknop. De tweede man bedreigde de vrouw echter met een knuppel. De eerste man haalde intussen de vitrinekast leeg waarna ze er rennend vandoor gingen en vanuit de winkel linksaf sloegen. Op een parkeerplaats bij de Passage stapten de mannen in een auto. De mannen vertrokken hierna in onbekende richting. De eigenaresse wist het kentekennummer van de auto aan de politie door te geven. De politie heeft direct na het overvalalarm het gebied afgezet en heeft de omgeving afgezocht met behulp van een politiehelicopter en politiehonden. De daders wisten echter te ontkomen. De auto werd op de Louise de Colignylaan terugggevonden. De politie heeft de auto meegenomen voor verder onderzoek. Ter plaatse heeft de technische recherche een sporenonderzoek ingesteld. Een buurtonderzoek maakt ook deel uit van het verdere onderzoek. Inmiddels is bekend dat de daders een auto gebruikten die afkomstig is van diefstal. De recherche zet het onderzoek voort.
Getuigen die iets verdachts hebben gezien voor of na de overval bij de Passage, maar ook nabij de Louise de Colignylaan, worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --