Gemeente Zwolle

Zakkenrollende acteurs tijdens Blauwvingerdagen en Straatfestival

Tijdens evenementen als de Blauwvingerdagen en het Straatfestival zijn veel zakkenrollers actief. De gemeente en de politie maken het winkelend publiek hierop herhaaldelijk attent. Zo zetten zij acteurs (een agent, een winkelende vrouw en een dief) in, die op verschillende tijdstippen en locaties in de binnenstad aan voorbijgangers laten zien hoe zij makkelijk beroofd kunnen worden.

Posters in winkels, spandoeken in de binnenstad en flyers die worden uitgedeeld door stadswachten zijn andere middelen die de gemeente en de politie hebben ingezet om zakkenrollerij te voorkomen. Niet alleen om de mensen te waarschuwen, maar ook om te informeren wat iedereen zelf kan doen om diefstal van portemonnees te voorkomen. Om zakkenrollers minder kans te geven, zijn er tijdens de Blauwvingerdagen en het Straatfestival extra stadswachten en politie in de binnenstad aanwezig.

De acties tegen zakkenrollerij maken onderdeel uit van het project Zakkenrollerij, dat de gemeente en de politie vorig jaar samen zijn gestart om het winkelend publiek te attenderen op deze vorm van diefstal.


---