Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen 13-07-2004

Lichtmast omver
HOOGEVEEN - Vanmorgen reed een 38-jarige man uit Grijpskerk met zijn auto over de Schutstraat. Op de kruising met de Griendtsveenweg verwachtte hij geen voorrang te krijgen en gaf een ruk aan het stuur. Hierdoor reed hij de lichtmast op het middenstuk van de kruising omver hetgeen een grote troep en schade tot gevolg had. De bestuurder kwam er zonder letsel vanaf.

Ongeval
WESTDORP - Dinsdagmorgen reed een 25-jarige vrouw uit Borger met haar auto over de N374 in de richting van Borger. Vermoedelijk is zij in slaap gevallen. Zij schampte twee bomen aan de rechterzijde van de weg en daarna nog een boom aan de linkerzijde van de weg. Midden op de weg kwam zij tot stilstand, ongedeerd maar de auto was total loss.

Ingeval met letsel
RODEN - Dinsdagmorgen reed een 18-jarige fietser uit Roden vanaf een uitrit aan de Borglaan de weg op waarna hij de weg overstak. Hij droeg een walkman en lette niet op het overige verkeer. Een 58-jarige vrouw uit Steenbergen, die in haar auto naderde, kon deze overstekende fietser niet ontwijken en reed hem aan. De fietser werd met schouder- en nekklachten naar het ziekenhuis Martini van Swieten overgebracht.

Jubilerende stichting bestolen
SCHOONOORD - In de nacht van maandag op dinsdag werd een aanhangwagen met daarop een aggregaat weggenomen. De aanhangwagen stond afgesloten naast de feesttent en is eigendom van een bedrijf uit De Krim. De Stichting 150 jaar Schoonoord deed aangifte, schadebedrag niet bekend.

Diefstal uit bedrijf
NIEUW BUINEN - In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Drentse Poort. Er werden drogisterij- en cosmetica-artikelen weggenomen. De 35-jarige eigenaar uit Gasselternijveen deed aangifte, schadebedrag niet bekend. Er werd een deur geforceerd om binnen te kunnen komen.

Vernielingen
TWEEDE EXLOERMOND - Tijdens het afgelopen weekeinde zijn vernielingen aangericht op het terrein van het waterschap aan het Zuiderdiep. Er werd elektrische apparatuur uitgeschakeld waardoor het riool dreigde vol te lopen en ongezuiverd rioolwater via de overstort in het oppervlaktewater dreigde te komen. Na de storingsmelding kon een storingsmonteur dit voorkomen. Er werd ook meetapparatuur in het water gegooid en een aanhangwagen in het slibbassin geduwd. Een 55-jarige man uit Hoogezand deed namens het waterschap aangifte, schadebedrag nog niet vastgesteld.

Oplichting
HOOGEVEEN - Een 46-jarige man uit de provincie Groningen deed aangifte van een oplichting. In Hoogeveen werd hem vanmorgen een partij multiplexplaten aangeboden voor de helft van de reguliere prijs. De onbekende man had een partij van 250 platen voor 5.000,-. Het geld moest overgedragen worden in de Jennerstraat. De onbekende man nam het geld aan, liet zijn aktetas en GSM in de auto van de Groninger achter maar verdween door een brandgang en keerde niet terug. Vermoedelijk is hij via een trap de Mr. Harm Smeengelaan op gelopen en vandaar met een auto vertrokken. De oplichter is een blanke Nederlandse man met pokdalig gezicht, kort donker steil haar, grof gebouwd, met een lengte van 1.85 a 1.95 en tussen 35 en 40 jaar oud.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 15 juli 16.30 uur. Tel. 0592-361294 of 06 53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl