Ingezonden persbericht


Persbericht

ORACLE BENOEMT HARRY L. YOU TOT CHIEF FINANCIAL OFFICER

REDWOOD SHORES, 13 juli 2004 Oracle Corporation (NASDAQ: ORCL) maakt vandaag bekend dat Harry L.You is aangesteld als Executive Vice President en Chief Financial Officer (CFO). Hij rapporteert in deze functie aan Chief Executive Officer Lawrence J. Ellison.

Harry L. You komt van Accenture (NYSE: ACN), een wereldwijde adviesorganisatie op het gebied van management, technologie en outsourcing, waar hij sinds juni 2001 als CFO werkzaam was. Hij was in die functie verantwoordelijk voor alle financiële activiteiten en voor het mede besturen van Accenture in de overgang naar een nieuwe beursgenoteerde onderneming.

Harry is een zeer waardevolle CFO geweest voor Accenture, één van Oracle s voornaamste commerciële partners, aldus Larry Ellison. We zijn erg blij met zijn toetreding tot ons managementteam.

Ik ben bijzonder enthousiast over mijn nieuwe functie als CFO bij Oracle , zei Harry Lou in een reactie. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Larry en om de uitstekende wijze waarop Jeff Henley het financiële beleid heeft gevoerd tijdens zijn lange en succesvolle dienstverband voort te zetten. Ik ben ook blij met mijn sleutelpositie voor Oracle s samenwerkingsverband met Accenture, in mijn ogen één van de meest vooraanstaande zakelijke dienstverleners ter wereld. Ik hoop dat mijn nieuwe functie me in de gelegenheid stelt mijn vriendschappen met veel van de 2.300 partners bij Accenture te behouden.

Bij Oracle treedt You in de voetsporen van Jeffrey O. Henley als CFO. Henley is in januari 2004 verkozen tot bestuursvoorzitter en maakte toen bekend na 13 jaar zijn functie als CFO van Oracle neer te leggen.

Voordat hij bij Accenture in dienst trad heeft You veel ervaring opgedaan in corporate finance als managing director van de Computer and Business Services Group bij Morgan Stanley, waar hij aan het hoofd stond van een wereldwijd team dat organisaties begeleidde in de overgang van een partnerstructuur naar een beursgenoteerde organisatie. Hij had ook een grote rol in het op de kaart zetten van Morgan Stanley als een van de grootste adviesorganisaties voor zakelijke dienstverleners en technologiebedrijven.

Voordat hij bij Morgan Stanley werkte, bekleedde You de functie van senior vice president van de General Industrial Group bij Lehman Brothers. In die positie was hij verantwoordelijk voor het financiële groepsbeleid van diverse conglomeraten en IT-bedrijven. Daarvoor was hij vice president bij Salomon Brothers, Inc., waar hij verantwoordelijk was voor de Noord-Amerikaanse vestigingen van Aziatische klanten en de dagelijkse leiding had over Salomon's Koreaanse kantoor.

In zijn eerdere loopbaan was Harry You actief als adviseur van het Bestuur van Lucky-Goldstar International in Seoul, Korea, als econoom, als Assistant to the Director bij het Internationaal Monetair Fonds en als Federal Reserve Liaison voor het U.S. Treasury Department

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.