Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 13 juli

Alkmaar 13-07-2004 - 17.00 uur

12-jarig meisje zorgt voor veel consternatie

Alkmaar, maandag 12 juli 2004.

Maandagmiddag werd een 12-jarige meisje uit Alkmaar aangehouden op de Achterstraat. Zij reed daar met een aantal vriendinnen op haar fiets. Surveillerende agenten sommeerden de meisjes af te stappen. Iedereen voldeed daaraan behalve de 12-jarige. Zij schold de agenten uit en gedroeg zich verbaal zeer agressief. Ook nadat de agenten haar sommeerden te stoppen. Op sommatie om zich te verwijderen reageerde zij niet. Hierop is zij aangehouden waarbij zij zich hevig verzette. Zij is overgebracht naar het politiebureau en is later in de avond weer in vrijheid gesteld.

Achtervolging met heli

Stompetoren, dinsdag 13 juli 2004.

Op dinsdagmorgen omstreeks 11.30 uur kreeg een 35-jarige man uit Stompetoren een proces-verbaal wegens het niet-emissiearm uitrijden van mest. De man was bezig in een perceel grasland met een giertank, waaruit een dikke straal mest kwam. De mest werd vervolgens niet direct ondergewerkt. Het perceel grasland lag in de Meissenpolder tussen Schermerhorn - Avenhorn en Ursem. Deze milieuovertreding werd gezien door de bemanning van een milieuhelikopter. Direct nadat de verdachte de heli in de gaten kreeg, deed hij net of hij bezig was schapen te voeren in een naastgelegen stuk land. Toen de bemanning de heli aan de grond wilde zetten, stapte de verdachte weer op zijn tracktor en ging er vandoor. De heli vloog er rustig achteraan. De bemanning waarschuwde een politiepatrouille die in een surveillanceauto in de buurt reed. Deze kon de verdachte met zijn tracktor aan de kant van de weg zetten op de Noordervaart te Stompetoren.

Flatscreen schermen gestolen

Alkmaar, maandag 12 juli 2004

Maandagavond werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Laandenderweg. Men kwam in het pand door het vernielen van een deur. Vervolgens werd een binnendeur vernield in waarna de inbrekers twee zogenaamde flatscreenschermen konden wegnemen. Ook bleek een computer te zijn verdwenen.

Dronken autobestuurder raakt van de weg

Heerhugowaard, maandag 12 juli 2004.

Maandagavond verloor de bestuurder van een personenauto, een 21-jarige man uit Heerhugowaard, de macht over het stuur kwijt. Hij reed over de Zuidtangent en was mobiel aan het bellen of wilde dat gaan doen. Vermoedelijk verloor hij hierdoor zijn concentratie en raakte in een slip. Via de bossages kwam hij tegen een tuinhuisje tot stilstand. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 320 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Stagnatie treinverkeer door bommelding

Heiloo, dinsdag 13 juli 2004.

Dinsdagmorgen omstreeks 09.30 uur ontdekte een hoofdconducteur van de stoptrein Alkmaar Amsterdam een verdacht pakketje in de trein. Hij besloot de trein niet verder te laten rijden en de passagiers uit te laten stappen op het station Heiloo. Ook het station en de directe omgeving werden ontruimd. Het treinverkeer tussen Alkmaar en Uitgeest werd stilgelegd. Door medewerkers van het E.O.C. werd een onderzoek ingesteld in de naar trein. Zij hebben het aangetroffen pakketje veilig gesteld. Er wordt een onderzoek worden ingesteld naar de inhoud van het pakket. Omstreeks 13.00 uur werd het station weer vrijgegeven en kwam het treinverkeer weer op gang. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van het pakketje.