Ingezonden persbericht


Persinformatie

Westplant stapt in mummieplanten

's-Gravenzande - Interieurbeplanter Westplant zet de activiteiten voort van Pseudofix, leverancier van gemummificeerde planten en bloemen. Het contract hiervoor is op donderdag 1 juli ondertekend. Directeur Jacco van Delden van Westplant zegt dat de producten van Pseudofix beschikbaar blijven voor alle projectbeplanters in binnen- en buitenland.

De overname van de activiteiten van Pseudofix door Westplant valt in een economisch moeilijke periode. Veel afnemers hebben hun budgetten voor kantoorbeplanting neerwaarts bijgesteld. Mede daarom was het voortbestaan van Pseudofix in Aalsmeer - wereldwijd één van de weinige specialisten in plantenmummies - onzeker. Bij stopzetting van de activiteiten zou het aanbod van hoogwaardige mummieplanten vrijwel opdrogen. Nu Westplant de activiteiten voortzet, is dat gevaar geweken. Oprichter Gerard Castelein van Pseudofix blijft verantwoordelijk voor de producttechnische zaken. Hij is blij met het bereikte akkoord: "Ik ben een ambachtsman en hou van mijn product. Omdat een aantal aspecten van het ondernemerschap me minder goed beviel, besloot ik het bedrijf te staken. Zeer recent raakte ik echter in gesprek met Van Delden. Hij deelt mijn enthousiasme voor het product. Bovendien biedt Westplant de gewenste administratieve en commerciële ondersteuning. Het is geweldig dat ik mijn werk nu toch kan voortzetten."

Zelfstandige entiteit

Hoewel Pseudofix doorgaat binnen de Westplantorganisatie, blijven de producten en diensten van Pseudofix voor de gehele branche beschikbaar. "Pseudofix blijft als een zelfstandige entiteit in de markt opereren", benadrukt Van Delden. "We zien een uitstekende toekomst voor het bedrijf wanneer het alle spelers in de markt, zowel binnen als buiten Nederland, blijft bedienen. De gemummificeerde planten en bloemen van Pseudofix gaan een mooie toekomst tegemoet. Het zijn prachtige en unieke producten."

Nieuwe uitbreiding

Westplant telt 70 medewerkers en heeft de omzet in vijf jaar verdrievoudigd. Het is daarmee de tweede interieurbeplanter van Nederland. Als totaalleverancier van groen levert Westplant zowel levende als zijde planten en boeketten, buitenbeplanting en kerstdecoraties aan bedrijven, overheden en instellingen. De activiteiten van Pseudofix vormen in meerdere opzichten een verbreding. "Pseudofix was en blijft een toeleverancier van ons bedrijf", zegt Van Delden. "Maar waar Westplant zich op Nederland richt, heeft Pseudofix de wereld als afzetmarkt. Tachtig procent van de omzet komt uit de export, die voor een deel wordt gerealiseerd door Nederlandse plantenexporteurs. Die relaties houden wij graag in stand." Van Delden voorziet op korte termijn geen nieuwe overnames, maar sluit die niet bij voorbaat uit. "De sector zit in een consolidatiefase", zegt hij. "Hoewel de versnelling ook bij ons een tandje lager staat, blijft groei ons streven. Het overnemen van kleinere marktpartijen is één van de manieren om dat te realiseren."

--- einde persbericht ---



Ingezonden persbericht