2e persbericht van dinsdag 13 juli 2004

Eindhoven 13-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de Aalsterweg Boutenslaan Johan Vestersstraat is dinsdag tussen 13.55 en 15.15 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden vijftien bekeuringen uitgedeeld, waaronder drie voor het niet handsfree bellen, acht voor het rijden door rood, één voor te hard rijden en drie voor het inrijden van een éénrichtingsweg.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal GSM en portemonnee

Op de Hermanus Boexstraat is dinsdag rond 13.30 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het wegnemen van een portemonnee en een GSM van een 59-jarige vrouw uit Eindhoven. Dit gebeurde dinsdag rond 12.00 uur op de Hermanus Boextraat. De vrouw liep op de eerdergenoemde straat te bellen toen ze voelde dat iemand haar portemonnee uit haar broekzak wegnam. Bijna gelijktijdig werd door een andere man de GSM uit haar handen gegrist. De 37-jarige verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Van de andere man ontbreekt nog elk spoor.

Eindhoven: Verkeerscontrole in Woensel

Tijdens een verkeerscontrole zijn dinsdagmorgen op verschillende straten in Woensel 21 bekeuringen uitgeschreven. Op de Kruisstraat werden bromfietsers bekeurd omdat het vermogen van hun voertuig te hoog was, reden zonder verzekering, geen helm droegen en geen goede plaat hadden (oranje / geel).

Op de Boschdijk Vredeoord kregen twee automobilisten een bon omdat ze door rood reden en één omdat hij zat te bellen tijdens het rijden.

Op de kruising Dr. Cuyperslaan Huizingalaan reden vier bestuurders door rood en één droeg geen gordel.

Eindhoven: Gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising Geldropseweg - Hugo van der Goeslaan - Piuslaan zijn twee bestuurders van personenautos gewond geraakt. Een 34-jarige automobiliste uit Gemert reed vanuit Geldrop de kruising op en sloeg linksaf richting Piuslaan. Zij liet een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 50-jarige man uit Geldrop, niet voorgaan en een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met onbekend letsel in het MMC in Eindhoven opgenomen en de man in het St. Anna in Geldrop.

Bergeijk: Woninginbraak

In een woning aan de Boterbloemstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De keukendeur is opengebroken. De bewoner mist een laptop, een handpalmcomputer, een webcamera en geld, ongeveer 15 euro.

Geldrop: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan het Emopad is dinsdag rond 7.45 uur ingebroken. De dader heeft een toegangsdeur opengemaakt om binnen te komen. Uit het pand werd een laptop gestolen.

Hoogeloon: Overval op winkel

Een winkel aan het Dominepad is dinsdagochtend rond 8.30 uur overvallen. Een personeelslid werd door een man met een bivakmuts op bedreigd met een vuurwapen. Het personeelslid moest de kluis openen, waarna een tweede verdachte er enkele duizenden euros uit haalde. Daarna gingen de twee mannen er vandoor in een witte Volkswagen Caddy. De eerste man is ongeveer 25 jaar oud, is ongeveer 1.85 meter lang en heeft een blanke huidskleur. Onder de bivakmuts uit stak een blonde staart. De tweede verdachte is ook ongeveer 25 jaar oud, is ongeveer
1.80 meter lang, en heeft een normaal postuur. De politie zoekt getuigen van de overval. Zij kunnen zich melden bij de politie De Kempen via 0900-8844.

Lierop: Aanrijding

Op de Groenebeemdweg zijn dinsdag rond 9.10 uur een 40-jarige automobiliste uit Nederweert en een 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Maldegem met elkaar in botsing gekomen. De automobiliste reed niet voldoende rechts. Hierdoor botste zij tegen de haar tegemoetkomende vrachtwagen. De vrouw is met een verwonding aan haar knie overgebracht naar het Annaziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur liep een gebroken pols op en is eveneens naar het Annaziekenhuis gebracht.

Steensel: Inbraak in woning

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Joseph Schulteweg. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning verdween een postzegelverzameling.