Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 13-07-2004 - 17.00 uur

Inbraak in autos

Den Helder, maandag 12 juli 2004.

Maandagavond tussen 19.30 en 20.45 uur werd ingebroken in twee autos die geparkeerd stonden op de Pastoor Koopmanweg. In beide gevallen bleek dat men in de auto was gekomen door het vernielen van een raampje in één van de portieren. Vanuit beide autos werd de geluidsapparatuur weggenomen. Gezien het tijdstip, de plaats en de wijze waarop werd ingebroken is het niet ondenkbeeldig dat deze inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Man aangehouden na plegen van vernielingen

De Koog, dinsdag 13 juli 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 21-jarige man uit De Koog aangehouden op de Parnassiastraat. Getuigen hadden gezien dat de man vernielingen had gepleegd in een telefooncel aan de Dorpsstraat. Ook bleek dat hij een volle vuilcontainer had omgegooid waardoor de inhoud over de weg rolde. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Verkeerscontrole

Wieringerwerf, maandag 12 juli 2004.

Maandag tussen 15.30 en 22.00 uur werden verkeerscontroles gehouden op de Medemblikkerweg in Wieringerwerf en de Nieuwesluizerweg in Slootdorp. Tijdens deze controles werden zes autobestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. Eén van hen, een 18-jarige inwoner van Nieuwe Niedorp, reed over de Medemblikkerweg met een snelheid van 130 km/u op een weggedeelte waar 80 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Twee bromfietsers droegen geen valhelm en vijf autobestuurders maakten geen gebruik van de veiligheidsgordel.

Rijden onder invloed van alcohol

Callantsoog, dinsdag 13 juli 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 20-jarige bestuurder van een personenauto uit St. Maartensburg aangehouden op de Helmweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 445 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid. Daarnaast bleek dat de auto waarin hij reed niet was verzekerd.

Snelheidscontrole

De Koog, maandag 12 juli 2004.
Maandagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Pontweg met een onopvallende videoauto. Tijdens deze controle werden 15 bestuurders betrapt op het rijden met een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 waar 80 km/u is toegestaan.