Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 13-07-2004 - 17.00 uur

Inbraak woning

Grootebroek, dinsdag 13 juli 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan Habijt. Men kwam in de woning door het vernielen van een raam. Volgens de bewoner hebben de dieven een dvd-speler, cds en dvds en een mobiele telefoon weggenomen. Ook bleken een aantal kledingstukken te zijn verdwenen.

Diefstal auto

Hoorn, maandag 12 juli 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd een personenauto gestolen vanaf de Watermolen. De eigenaar parkeerde zijn auto daar op zondagavond omstreeks 22.30 uur. De volgende morgen omstreeks 05.30 uur bleek dat het voertuig was verdwenen. Het betreft een auto van het merk Chrysler, type Neon. De auto is blauw van kleur en voert het kenteken PT-GP-07.

Rijden onder invloed van alcohol

Hoorn, dinsdag 13 juli 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 49-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoorn aangehouden op de Veranda. Bij controle bleek dat de man de nodige alcohol had genuttigd. Hij blies namelijk 1100 ug/l. Dat is vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Fietsenveiling

Grootebroek, zaterdag 17 juli 2004.

Op zaterdag 17 juli wordt bij de Politie Stede Broec weer een fietsenveiling gehouden. De fietsen kunnen vanaf 10:15 uur bekeken worden en om 10:30 uur begint de veiling. De veiling is toegankelijk voor slachtoffers van fietsendiefstal die zelf aangifte hebben gedaan van diefstal van hun fiets. Het aankoopcertificaat, wat ze gekregen hebben bij de aangifte, dient men in te leveren bij aankoop van een fiets. Het politiebureau Stede Broec is gevestigd te Grootebroek, Industrieweg 35c.

Hennepplantage

Zwaag, dinsdag 13 juli 2004.

Op dinsdagmorgen omstreeks 09.00 uur trof de politie in een woning aan de Paardenweide te Zwaag een in werking zijnde hennepplantage aan. Het betrof een kleine plantage met ongeveer honderd planten en de bijbehorende apparatuur (lampen, transformatoren, ventilatoren e.d.). Door Nuon werd diefstal van stroom geconstateerd. De elektriciteitsmeter bleek vast te zijn gezet. De 25-jarige bewoonster werd door de politie gehoord als verdachte.