Ingezonden persbericht


Wereldwijde Microsoft partnerconferentie dit jaar in het teken van innovatie en het creëren van nieuwe kansen en mogelijkheden

Extra investeringen, partnerprogramma's en gezamenlijke marketinginitiatieven aangekondigd ter uitbreiding van ondersteuning partnerkanaal

Schiphol-Rijk, 13 juli 2004 - Het wereldwijde partnerkanaal is een belangrijke factor in Microsofts missie om klanten te helpen bij het realiseren van de meeste waarde uit hun ICT-investeringen. Tijdens de jaarlijkse wereldwijde partnerconferentie die zondag 11 juli is begonnen en tot en met vandaag is gehouden in Toronto, Canada, heeft Microsoft nieuwe investeringen en initiatieven aangekondigd om partners verder te ondersteunen. Deze Microsoft Partner Conferentie heeft als thema 'Snelheid' (Velocity), ter illustratie van de snelheid waarmee zaken worden geleid via het Microsoft partner ecosysteem: een innovatieve, partnergerichte benadering om in de behoeften van zowel de partners als de klanten te voorzien. De conferentie is door ruim 5500 deelnemers uit de hele wereld bezocht.

Het komende jaar zal Microsoft zijn investeringen in het partnerkanaal verhogen van $1,5 miljard naar $1,7 miljard. Dit budget zal gebruikt worden voor onder andere training, marketing en partnerondersteuning om zo voor het kanaal nieuwe kansen te creëren en de bestaande mogelijkheden te verbreden. Daarnaast zal iedere lokale vestiging het komende jaar 35 procent van het totale marketingbudget gebruiken voor gezamenlijke marketingactiviteiten met partners.

Onafhankelijke softwareontwikkelaars (ISVs) kunnen profiteren van een aantal nieuwe en verbeterde zakelijke en technische programma's. Hiertoe behoren:

* Het Royalty Licensing Program - biedt ISVs de mogelijkheid om in één keer verschillende sleutelelementen van het Microsoft-platform op te nemen in hun oplossingen; * Het ISV Buddy Program - koppelt ISVs met specifieke Microsoft-medewerkers, zodat zij een centrale contactpersoon hebben en er een meer persoonlijke relatie ontstaat. Dit zorgt voor betere technische ondersteuning en gemakkelijkere toegang tot de benodigde middelen; * De ISV Community on MSDN - dit is een portal uitbreiding van het Microsoft Developer Network, met nieuwe hulpmiddelen en specifieke informatie voor ISVs; * Windows Error Reporting for ISVs - ISVs die hun toepassingen registreren bij de Microsoft Windows Error Reporting Service krijgen informatie waarmee zij eventuele problemen met hun applicaties gemakkelijker kunnen verhelpen, onder andere dankzij real-time feedback van gebruikers. * De ISV Community Days - Dit is een serie seminars die ieder kwartaal plaatsvindt en waarbij Microsoft updates geeft over nieuwe technologische ontwikkelingen. Daarnaast zijn er partner- en productsessies. De ISV Community Days worden in 25 landen georganiseerd, waaronder Nederland. * De ISV Show - Een doorlopende serie webcasts die ISVs voorzien van informatie over onder andere belangrijke platformtechnologieën en trends in de architectuur.

Ingezonden persbericht