Interbrew

PERSBERICHT

Mededeling vóór radiostilteperiode

Interbrew realiseert +5,5% interne volumegroei in de eerste helft van 2004

Brussel, 13 juli 2004

Interbrew kondigt aan dat zij in de eerste helft van 2004 een totaal volume van 54,7 miljoen hectoliter heeft gerealiseerd, +21% meer dan het volume van 45 miljoen hectoliter in dezelfde periode van vorig jaar. De interne volumegroei bedroeg 2,5 miljoen hectoliter, of +5,5%, bijna 3x de gemiddelde groei van de industrie wereldwijd. Deze groei werd gerealiseerd in een over het algemeen gunstige prijsomgeving.

Heel positief waren de aanhoudende stijgingen van marktaandeel van de twee internationale luxemerken: Stella Artois® behaalde meer dan +6% volumegroei en Beck's® meer dan +14%.

Tijdens het tweede kwartaal bedroeg de interne volumegroei +2%. Dit is minder dan de groei tijdens het eerste kwartaal (+11%), die wel volgde op de uitzonderlijk lage groei in het eerste kwartaal van 2003 en een sterk tweede kwartaal in 2003.

De interne volumegroei in Amerika bedroeg +7%, geleid door grotere volumes in het importsegment in de VS. Onze operaties in Canada produceerden iets hogere volumes ondanks agressieve prijszetting in het lage prijzensegment.

In West-Europa stegen het volume en het marktaandeel in de meeste markten waar we aanwezig zijn, maar de interne volumegroei nam met -1,8% af, hoofdzakelijk door het beëindigen van een dranken distributiecontract in het VK, wat geen impact zal hebben op de EBITDA.

De interne volumegroei in Centraal- en Oost-Europa bedroeg +18%. De Centraal-Europese biermarkt groeide minder snel en de prestaties van Interbrew volgden deze tendens. Zowel de Russische als de Oekraïense operaties leverden tot dit moment van het jaar uitstekende prestaties, met volumes en marktaandelen die een wezenlijke groei laten zien.

Interne volumes in Azië namen af met -2,8%. Als gevolg van het economische klimaat bleef de biermarkt in Zuid-Korea het minder goed doen. De volumegroei in China met 5,9 miljoen hectoliter is vooral te verklaren door de acquisitie van de brouwersactiviteiten van de Lion Group, terwijl de bestaande operaties een interne volumegroei met twee cijfers optekenden.

Voor 2004 verwacht Interbrew nog steeds een interne volumegroei en winstgroei te realiseren die beantwoordt aan haar doelstellingen zoals voorgesteld tijdens de aankondiging in maart van de jaarresultaten 2003.

Interbrew is een beursgenoteerd bedrijf (INTB - Euronext) gevestigd in België. De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1366 en vandaag is het een van de leidende brouwers ter wereld. Interbrew's strategie bestaat erin haar locale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames en door de consument op de eerste plaats te zetten. Interbrew heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Beck's®, Stella Artois®, Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. Interbrew stelt bijna 50.000 mensen tewerk en heeft activiteiten in 21 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2003 realiseerde het bedrijf een netto omzet van meer dan 7 miljard euro. Onlangs bereikten Interbrew en Companhia de Bebidas das Américas (AmBev), de op vier na grootste brouwer ter wereld, een overeenkomst om InterbrewAmBev op te richten. InterbrewAmBev wordt daarmee de World's Premier Brewer, met een wereldwijd marktaandeel van 14%. Door deze combinatie ontstaat een ongeëvenaard wereldwijd platform, met een positie van nummer één of nummer twee in twintig belangrijke biermarkten - meer dan gelijk welke andere brouwer. InterbrewAmBev zal haar activiteiten toespitsen op Beck's®, Brahma® en Stella Artois®, haar drie wereldwijde topmerken. De combinatie InterbrewAmBev moet nog afgerond worden. Bezoek voor meer informatie onze website www.interbrew.com

Contact informatie

Marianne Amssoms Patric Verelst
Corporate Media Relations Director Vice President Investor Relations Tel: +32-16-31-57-69 Tel: +32-16-31-55-41
Fax: +32-16-31-59-69 Fax: +32-16-31-57-13
E-mail: marianne.amssoms@interbrew.com E-mail: patrick.verelst@Interbrew.com


---- --