CLEAN SEAT HOLLAND

50% kinderen doet behoefte langs de weg

PERSBERICHT
Het Nationaal Toly Toiletgedrag Onderzoek:
50% kinderen doet behoefte langs de weg

50% van de moeders in Nederland laat haar kinderen onderweg, op vakantie, de behoefte in de berm doen als het dichtstbijzijnde openbare toilet ernstig vervuild is. 25% kiest ervoor om toch gebruik te maken van het vieze toilet maar de bril te bedekken. Dit is één van de opmerkelijke resultaten uit het Nationaal Toly Toiletgedrag Onderzoek. Dit online onderzoek wordt dit jaar voor het eerst gehouden door Clean Seat Holland, de fabrikant van onder andere Toly WC-brildekjes. Er deden ruim 10.000 mensen aan het onderzoek mee via www.toly.info

'Met de billen bloot in het koude gras is geen pretje' Hans van Reenen, directeur van Clean Seat Holland: 'Ik was werkelijk verbijsterd toen uit de resultaten naar voren kwam dat kinderen de berm worden ingestuurd als ze onderweg naar het toilet moeten. Dat is met de introductie van de Toly WC-brildekjes drie jaar geleden echt niet meer van deze tijd. Bovendien past het doen van de behoefte in de berm ook niet bepaald in de opvoeding van kinderen. Om over de verkeersonveilige situaties, die het oplevert als er een auto langs de kant van de weg of in de berm staat, maar te zwijgen. Het is voor mij een duidelijk signaal dat nog onvoldoende moeders op de hoogte zijn van het feit dat ze praktisch bij elke drogist WC-brildekjes voor slechts 89 eurocent (een pakje van 10 stuks) kunnen aanschaffen. Deze oplossing voor een vies toilet is een stuk veiliger, praktischer en bovenal aangenamer voor het kind dat van jongs af aan bekend wordt met een hygiënische manier van het gebruik van openbare toiletten.'

Openbare toiletten in Frankrijk het viest
In Europa scoort Frankrijk het slechtst als het gaat om hygiëne in openbare toiletten. Bijna 46% van de deelnemers aan het onderzoek vindt de Franse toiletten het minst hygiënisch. Spanje komt op de tweede plaats met 11,5%, op de voet gevolgd door Nederland met 11%.

Toiletgangers in Nederland schatten toiletten in eigen land schoner in dan ze zijn.
Maar liefst 43% van de deelnemers aan het Nationaal Toly Toiletgedrag Onderzoek schatte in dat openbare toiletten in 40% tot 60% van de gevallen schoon zijn. Dit is een optimistische schatting want de kans om in Nederland daadwerkelijk een schoon openbaar toilet aan te treffen is slechts 20%, aldus een jaarlijks toiletonderzoek van het blad Service Management.

Toly: hygiëne voor onderweg
Met de milieuvriendelijke Toly WC-brildekjes voorkom je voor 100% contact met de sterkst verontreinigde plek van het toilet: de toiletzitting. De dekjes spoelen automatisch weg na het toiletgebruik, dankzij de flap die voor in de toiletpot hangt. Toly WC-brildekjes zijn verkrijgbaar bij de drogist, V&D, ANWB winkels, kampeervakhandel en apotheken. Op de website www.toly.info is een totaalpakket aan informatie over hygiëne onderweg te vinden.

EINDE BERICHT