PERSBERICHT

Rotterdam, 13 juli 2004

Exclusieve samenwerking Quion, De Hypotheker,
DBV Verzekeringen en Direktbank

Quion, de zakelijke dienstverlener die zich richt op de volledige afhandeling van hypotheken, verzorgt vanaf 12 juli het hypotheekbedrijf van de Solide Koers Spaarhypotheek van De Hypotheker. Binnen deze samenwerking worden door Quion de offerte opgemaakt en acceptatiewerkzaamheden verricht. Voor de hieruit volgende spaaradministratie beschikt Quion over een moderne module binnen haar hypotheeksysteem. De Solide Koers Spaarhypotheek is onderdeel van het Solide Koers Programma; het eigen huismerk van De Hypotheker.

Exclusieve samenwerking
Voor Quion betekent dit een uitbreiding van de samenwerking met twee nieuwe partijen: De Hypotheker en DBV Verzekeringen. De financier van de te verstrekken Solide Koers Spaarhypotheek is Oosteroever Hypotheken BV (100% dochter van Direktbank NV). De spaarverzekering is van DBV Verzekeringen. Door deze vorm van ketenintegratie, waarbij er een nauwe samenwerking is tussen geldverstrekker, distributiekanaal, verzekeraar en mid- en backoffice, kunnen de snelheid en kwaliteit van de hypotheekafhandeling sterk worden verbeterd. Mede als gevolg daarvan kan de klant een zeer concurrerende prijsstelling worden aangeboden.

Solide Koers Spaarhypotheek

Samenwerking tussen Quion, De Hypotheker, DBV Verzekeringen en Direktbank NV heeft geleid tot een uniek spaarhypotheekproduct binnen het Solide Koers Programma. Een belangrijk kenmerk van deze spaarhypotheek is dat het gewenste risicobedrag door de klant zelf kan worden bepaald. Naast de Solide Koers Spaarhypotheek wordt er ook een beleggingshypotheek en een aflossingsvrije hypotheek geïntroduceerd. Er kan gekozen worden uit een groot aanbod van rentevast periodes (en combinaties daarvan).

"We zijn zeer verheugd met deze samenwerking. Niet alleen heeft Quion er twee nieuwe partners bij gekregen, het is ook de eerste keer dat vier gerespecteerde marktpartijen een dergelijk samenwerkings-verband met elkaar aangaan. Voor ons bewijs dat het concept van outsourcing van het gehele hypotheekbedrijf werkt. Steeds meer partijen besluiten hiertoe over te gaan", aldus Peter Besuijen, Directeur van Quion.

Over Quion

Quion is een onafhankelijke onderneming waarvan de activiteiten zijn gericht op de volledige afhandeling van hypotheken. Quion mag een groot aantal gerenommeerde financiële instellingen tot haar klanten rekenen, beschikt over een groot distributienetwerk en een modern, zelf ontwikkeld hypotheeksysteem. Dit systeem is modulair opgebouwd, zodat Quion meerdere merken en geldverstrekkers gelijktijdig kan ondersteunen. Daarnaast biedt Quion faciliteiten aan om securitisatie (de verhandeling van hypotheekportefeuilles) op de Nederlandse hypotheekmarkt mogelijk te maken.