Politie Groningen

Persberichten dinsdag 13 juli 2004

Provincie Groningen 13-07-2004 -

Snelheidscontroles: maandag
Onderdendam: Bedumerweg
Limiet: 50 kim per uur, gecontroleerd: 556 voertuigen, aantal overtredingen: 90, hoogst gemeten snelheid: 83 km.
Bedum: Wilhelminalaan
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 80 voertuigen, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 69 km.
Boerakker gem. Marum: Bakkerom
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 444 voertuigen, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 118 km.

Leek/Marum: controle autogordels
De politie heeft maandag het dragen van autogordels gecontroleerd op de W.L. van Nassauweg in Leek en aan de Noorderweg in Marum. In Leek werden 600 autos gecontroleerd. Veertien mensen droegen geen gordel en kregen een bekeuring van 45 euro. In Marum controleerden agenten 500 autos. Daar kregen 7 mensen 45 euro boete omdat zij geen autogordels droegen.

Woldendorp: gewonden bij verkeersongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Heemweg in Woldendorp zijn maandagmiddag een 19-jarige automobilist uit Woldendorp en zijn 21-jarige passagier, eveneens uit Woldendorp gewond geraakt. De slachtoffers reden in de richting van Woldendorp en de bestuurder raakte op de brug over het afwateringskanaal naar Termunterzijl, vermoedelijk door onvoldoende aanpassing aan de pas aangebrachte splitlaag, de controle over zijn auto kwijt. De wagen raakte in een slip en kwam op de kop in een naast de weg gelegen sloot terecht. De bestuurder liep meerdere snijwonden op; zijn passagier armlestel. Beiden zijn overgebracht naar en opgenomen in een ziekenhuis. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Appingedam: licht gewonden bij ongeval
Een 75-jarige vrouw uit t Zandt en een 24-jarige vrouw uit Groningen zijn maandagmiddag licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg N360 in Appingedam. De vrouw uit t Zandt zat in de auto bij een 89-jarige man uit Assen. Die verleende op de kruising met de Tjamsweersterweg geen voorrang aan de bestuurster uit Groningen. Er volgde een botsing waarbij de Groningse en de vrouw uit t Zandt lichte verwondingen opliepen. Ze werden beiden door ambulancepersoneel behandeld en verwezen naar de huisarts. Beide autos liepen aanzienlijke schade op en zijn door een berger afgevoerd. De auto van een 47-jarige man uit Garmerwolde, die langs de N360 stilstond, werd na de botsing door de auto van de Assenaar geraakt. De wagen liep lichte schade op.