{0>Draft Press Notice
Barclays Global Investors begrenst de management fee van de iShares DJ Euro Stoxx 50 ETF op 0,25%

Londen 13 juli 2004:- Barclays Global Investors (BGI), s'werelds grootste aanbieder van exchange traded funds (ETF's), kondigt vandaag een verlaging aan van de effectieve TER (Total Expense Ratio) voor beleggers in het populaire iShares DJ Euro STOXX 50 ETF.

Voor de effectieve TER zal nu een maximum van 0,25% gelden, hetgeen 0,10% lager is dan de huidige beheersvergoeding van 0,35%. De vermindering zal direct van kracht worden en gedurende een periode van twee jaar worden gehandhaafd. Na deze periode wordt het percentage opnieuw geëvalueerd.

In een toelichting op deze aankondiging zei Bruce Lavine, directeur van iShares Europe: "iShares heeft al de reputatie voordelige beleggingsinstrumenten aan te bieden voor verschillende soorten beleggers, door de maximering van de TER wordt deze reputatie verder versterkt. Het iShares DJ Euro STOXX 50 ETF wordt nu een nog voordeliger beleggingsinstrument om een van de meest populaire indices ter wereld te volgen."

De heer Lavine zei voorts: "Afhankelijk van holding periods en roll costs van futures maakt deze verandering het iShares DJ Euro STOXX 50 ETF ook een steeds kostenefficiënter alternatief voor Euro STOXX 50 futures."

Het iShares DJ Euro STOXX 50 is met een beheerd vermogen van EUR 2,30 miljard Europa's grootste Exchange Traded Fund.

EINDE
Persvoorlichting:
Robert Jenkins, BGI/iShares

00 44 20 7668 8297

robert.jenkins@barclaysglobal.com

Richard King, BGI/iShares

00 44 20 7668 8804

richard.king@barclaysglobal.com

Meer algemene informatie over iShares and ETFs is te vinden op: www.ishares.net

Notitie voor redacties:
De effectieve TER is gedefinieerd als de beheersvergoeding van het Fonds (0,35%) verminderd met de inkomsten uit de securities lending activiteiten van het Fonds. Voor een periode van twee jaar vanaf 13 juli 2004, hebben het bestuur en de beheerder van het Fonds (Barclays Global Investors Limited) afgesproken dat voor deze ratio een maximum van 0,25% per jaar zal gelden. Hoewel beleggers van oudsher profiteerden van de inkomsten uit de securities lending activiteiten, zal deze nieuwe regeling de effectieve TER formeel 0.10% lager stellen dan de huidige beheersvergoeding van 0,35%. Indien het Fonds onvoldoende inkomsten genereert uit de securities lending activiteiten, zal Barclays Global Investors Limited het Fonds een vergoeding verstrekken zodat de effectieve TER op 0,25% per jaar wordt gehouden. iShares

iShares is een door Barclays Global Investors beheerde groep van exchange traded funds (ETFs). iShares heeft wereldwijd meer dan 100 genoteerde ETF's en een beheerd vermogen van meer dan £41 miljard. Meer informatie over iShares is te vinden op: www.ishares.net

Barclays Global Investors

Barclays Global Investors (BGI) is een groep ondernemingen binnen de Barclays groep, die zich specialiseert in het beheren van beleggingen. Barclays Global Investors is een van de grootste beleggingsinstellingen ter wereld met een vermogen van £598 miljard. Wereldwijd heeft Barclays Global Investors meer dan 2000 werknemers en het beheert vermogen voor ongeveer 2300 cliënten verspreid over de gehele wereld. Meer informatie over Barclays Global Investors is te vinden op: www.barclaysglobal.com.

Informatie inzake toezicht
Barclays Global Investors Limited, welke rechtspersoon is geautoriseerd door en onder toezicht staat van de Financial Services Authority, heeft dit persbericht uitgegeven aan verslaggevers in Nederland. Dit persbericht verschijnt uitsluitend ter vastlegging van feitelijkheden en vormt geen aanbod tot verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aankoop van welke effecten dan ook. Kopieën van alle documenten met betrekking tot iShares DJ Euro STOXX 50 zijn in Nederland gratis verkrijgbaar via de Nederlandse beursnoteringsagent SNS Securities N.V. (Nieuwezijdsvoorburgwal 162, 1012 SJ Amsterdam), alsmede via het kantoor van de beleggingsbeheerder in Nederland, WTC-toren D, 6de verdieping, Strawinskylaan 667, 1077 XX Amsterdam, Nederland. U kunt ook bellen naar het informatienummer van de Nederlandse vertegenwoordiger: 0800 0233 466.

"Dow Jones", "STOXX", "Dow Jones EURO STOXX 50 Index" zijn handelsmerken en/of dienstmerken van Dow Jones & Company, Inc. en/of STOXX Limited en licenties zijn verleend voor het gebruik voor bepaalde doeleinden van het European Exchange-Traded Fund Company plc. Het fonds van European Exchange-Traded Fund Company plc, iShares DJ EURO STOXX 50, is gericht op de Dow Jones EURO STOXX 50 Index, en wordt niet gesponsord, onderschreven, verkocht of begunstigd door Dow Jones of STOXX, en noch Dow Jones noch STOXX geeft enig advies met betrekking tot handel in het fonds.

iShares is een geregistreerd merk van Barclays Global Investors.

©2004 Barclays Global Investors Limited. Alle rechten voorbehouden.

{0>-ENDS--EINDE-

---- --