Ingezonden persbericht

BREASE/NetVenture/IntelliStorage en becom Gruppe fuseren

Eén van de grootste IBM Business Partners in Europa ontstaat

NAARDEN, 20040714 -- - De Rebbles Group, de holding achter onder andere BREASE, NetVenture en IntelliStorage, maakt bekend dat de aandeelhouders van deze drie bedrijven en de aandeelhouders van de becom Gruppe, het op zes na grootste full-service systeemhuis in Duitsland, een fusie tussen deze bedrijven hebben goedgekeurd. Door de samenvoeging ontstaat er een unieke organisatie die zowel complete IT-infrastructuren levert als high-end consultancy en storage-oplossingen. Als IBM-gespecialiseerde en gecertificeerde bedrijven, zullen ze samen één van de grootste Europese full-service IBM IT-infrastructuurleveranciers worden.


De automatiseringsactiviteiten zullen vanaf vandaag in Nederland verder gaan onder de naam becom Informatiesystemen BV. In Duitsland blijft de naam becom Informationsysteme GmbH bestaan. Beide bedrijven vallen onder de nieuw gevormde organisatie The becom Group Holding BV.
De huidige becom Gruppe GmbH is gevestigd in Schwerte nabij Dortmund. Het bedrijf bestaat sinds 1994 en is uitgegroeid tot een organisatie van ruim 220 medewerkers en een omzet van circa 150 miljoen euro. BREASE/NetVenture/IntelliStorage zijn de afgelopen jaren in Nederland uitgegroeid tot een organisatie die met 40 werknemers circa 30 miljoen euro omzet boekte. Door de fusie met BREASE, NetVenture en IntelliStorage ontstaat er een IT-leverancier met ruim vijftien jaar ervaring en een solide basis voor internationale expansie.

Beide bedrijven werken ruim 1,5 jaar nauw samen aan internationale, op IBM gebaseerde oplossingen. Gedurende de samenwerking bleken de diensten en kennis elkaar perfect aan te vullen en lag verdere samenwerking voor de hand. In beide landen kunnen nu nieuwe diensten aangeboden worden. Zo werkte men in Duitsland al geruime tijd onder de naam Advantegy met een groep onafhankelijke systeemarchitecten. Deze consultants kunnen vanaf nu ook worden ingezet ten behoeve van de Nederlandse markt. Anderzijds zullen er binnenkort ook in Duitsland onder de naam IntelliStorage diensten worden aangeboden op het gebied van data-opslag.
Terence Bruyn zal binnen The becom Group Holding BV als CEO met name verantwoordelijk zijn voor de ondernemingsstrategie, Detlef Linde gaat zich als COO van de holding richten op de dagelijkse operationele gang van zaken binnen de holding. The becom Group Holding BV zal zich juridisch vestigen in Naarden, Nederland, maar operationeel in Schwerte, Duitsland.

"Je hoeft geen helderziende te zijn om te zien dat er op langere termijn voor hardware-gebaseerde diensten en services alleen maar ruimte is voor grotere internationale spelers, die door strategische marketing, inkoopkracht en verregaande specialisatie de efficiency kunnen opbrengen om effectief te kunnen opereren", zegt Detlef Linde. "Ik ben dan ook bijzonder verheugd over deze belangrijke stap, die ons in staat stelt een internationale speler van formaat te worden."

Terence Bruyn wijst op de sterke trend bij bedrijven en organisaties om hun IT-kosten in de hand te houden of te reduceren, onder andere door outsourcing en consolidatie. "IBM speelt daar perfect op in met zijn On Demand-aanpak. Door de activiteiten van BREASE/NetVenture/IntelliStorage en becom samen te voegen, bundelen we onze kennis en expertise en bereiken we de schaalgrootte die nodig is om klanten optimaal te bedienen bij invoering van hun eigen On Demand-strategie."

Over The becom Group Holding BV
The becom Group Holding BV is met ca. 250 mensen en een omzet van ca. 200 miljoen euro één van de grootste in IBM-producten gespecialiseerde internationale IT-infrastructuurleveranciers in Europa. Onder de becom Holding vallen diverse deelactiviteiten zoals becom Informatiesystemen BV (full service IT-infrastructurele oplossingen), Advantegy (High-end system architects) en IntelliStorage (data-opslagoplossingen). becom Holding GmbH is gevestigd in Schwerte nabij Dortmund (D) en becom Holding Nederland BV in Naarden waar ook de hoofdzetel van de The becom Group Holding BV gevestigd is.
The becom Group Holding BV komt voort uit een fusie van een tweetal bedrijven die onderdeel waren van De Rebbles Group (BREASE en NetVenture) en becom Gruppe GmbH (www.becom.com).




Ingezonden persbericht